Ο λογαριασμός από τις ταραχές που συγκλόνισαν από το Σαββατοκύριακο το Λονδίνο και άλλες αγγλικές πόλεις θα υπερβεί αναμφίβολα κατά πολύ τα 150 εκατομμύρια στερλίνες (170 εκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με τις σημερινές προσωρινές εκτιμήσεις ασφαλιστών και οργανώσεων επαγγελματιών.

Σε ανακοίνωσή του, το Κέντρο Έρευνας για το Λιανικό Εμπόριο (CRR) υπολόγισε σε τουλάχιστον 80 εκατομμύρια στερλίνες τα διαφυγόντα κέρδη των εμπόρων που χρειάστηκε να κλείσουν τα καταστήματά τους εξαιτίας των ταραχών, οι οποίες συνεχίσθηκαν για τέσσερις διαδοχικές ημέρες.

Οι επιχειρήσεις καθαρισμού και οι επισκευές στα καταστήματα που επλήγησαν άμεσα υπολογίσθηκαν χθες σε περισσότερα από 40 εκατομμύρια στερλίνες – τα οποία θα καλυφθούν τουλάχιστον εν μέρει από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Από την πλευρά της, η Ένωση Βρετανών Ασφαλιστών (ABI) υπολόγισε το κόστος για τον τομέα «πολύ πάνω από τα 100 εκατομμύρια στερλίνες», επιμένοντας στον προσωρινό χαρακτήρα της εκτίμησης αυτής και χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τους υπολογισμούς της.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook