Ο Ορειβατικός από τον Άγιο Κωνσταντίνο στο Φαράγγι Μούνδρου και στο Βελονάδο Ρεθύμνου 

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει εύκολη μονοήμερη εξόρμηση στα δυτικά του νομού Ρεθύμνου, στην πανέμορφη περιοχή γύρω από την Αργυρούπολη, για να πραγματοποιήσει πεζοπορία στην διαδρομή Άγιος Κωνσταντίνος – Νησί – φαράγγι Μούνδρου – Βελονάδο, στην επαρχία Ρεθύμνου, την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017.

Η προσέγγιση στην περιοχή θα γίνει από το όμορφο παραδοσιακό χωριουδάκι του Άγιου Κωνσταντίνου, που έχει πολλά ιστορικά βενετσιάνικα κτίσματα και βρίσκεται σε υψόμετρο 250 μέτρων. Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από την κατάφυτη αυτή μαγευτική τοποθεσία και η διαδρομή είναι βατή, με μικρές ανηφοριές και κατηφοριές σε χωματόδρομους και μονοπάτι, το οποίο είναι και τμήμα του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4. Το μονοπάτι περνά από τον εγκαταλελειμμένο οικισμό Νησί, με τα υπέροχα πετρόκτιστα κτίρια και συνεχίζει στην κοίτη του Μουντριανού φαραγγιού, ανάμεσα από πανύψηλα πλατάνια και μικρές λιμνούλες, για να καταλήξει στην νότια είσοδο του φαραγγιού, κοντά στο χωριό Βελονάδο. Οι συμμετέχοντες μετά την πεζοπορία, θα επισκεφθούν οδικώς την παραλία Επισκοπής Ρεθύμνου, όπου θα σταματήσουν για μπάνιο και ξεκούραση. 

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 08:00 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 25/08. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Γεώργιος Πενθερουδάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook