Ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Μπεν Μπερνάνκι δήλωσε ότι η Fed θα κάνει «ό,τι μπορεί» για να εγγυηθεί την ανάπτυξη και τη σταθερότητα των τιμών, αλλά κάλεσε παράλληλα τους βουλευτές να λάβουν μέτρα για τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού, σημειώνοντας ότι έχουν στη διάθεσή τους μεγαλύτερα περιθώρια.

Ο Μπερνάνκι υπογράμμισε εξάλλου ότι η Ευρώπη θα κάνει ό,τι απαιτείται για να εξέλθει από την κρίση χρέους.

Σε δηλώσεις που έκανε από το Τζάκσον Χόουλ, στο Γουαϊόμινγκ, ο Μπερνάνκι σημείωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν στις ΗΠΑ «οι βάσεις της ανάπτυξης», παρά την επιμονή των «κινδύνων» για την οικονομία και σημείωσε ότι η αύξηση του ΑΕΠ «θα βελτιωθεί» κατά το δεύτερο εξάμηνο.

Όσον αφορά την Ευρώπη, ο Μπερνάνκι σημείωσε επίσης σήμερα ότι έχει «εμπιστοσύνη» στην ικανότητα των Ευρωπαίων να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το δημόσιο χρέος.

«Έχω εμπιστοσύνη στο γεγονός ότι οι ευρωπαίοι συνάδελφοί μας έχουν απόλυτη συνείδηση αυτού που διακυβεύεται με τα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα και ότι, εν καιρώ, θα λάβουν όλα τα απαραίτητα και κατάλληλα μέτρα για να τα ρυθμίσουν επαρκώς και ολοκληρωτικά», προσέθεσε κατά την ομιλία του στο Τζάκσον Χόουλ, στις δυτικές ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook