Απαντώντας σε Αναφορά του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλη Στρατάκη, ο οποίος είχε φέρει στη Βουλή την επιστολή της Δημάρχου Φαιστού κ.Πετρακογιώργη για την πορεία εξέλιξης του δρόμου Ηράκλειο-Μεσσαρά, ο αρμόδιος Υφυπουργός Υποδομών κ.Μαγκριώτης αναφέρει τα εξής:

Το Υπ.Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κατασκευάζει το τμήμα Αγ.Βαρβάρα-Αγ.Δέκα (Καστέλλι) του οδικού άξονα Ηράκλειο-Μεσσαρά με δύο εργολαβίες: η πρώτη εργολαβία αφορά στην κατασκευή του τμήματος Αγ.Βαρβάρα-Απομαρμά, ενώ η δεύτερη στην κατασκευή του τμήματος Απομαρμά-Αγ.Δέκα (Καστέλλι).

Όσον αφορά το τμήμα Απομαρμά-Αγ.Δέκα (Καστέλλι), έχουν δοθεί παρατάσεις της προθεσμίας περαίωσης του έργου, η τελευταία εκ των οποίων δόθηκε με την από 5/8/2011 απόφαση ΓΓΔΕ/ΥΠΟΜΕΔΙ μέχρι 31/12/2011. Όλες οι παρατάσεις δόθηκαν εξαιτίας των σοβαρών γεωτεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν σε τμήματα του έργου αλλά και εξαιτίας των αρχαιολογικών ευρημάτων που βρέθηκαν στη ζώνη κατάληψης του έργου, στην περιοχή του Καστελλίου, για τα οποία το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποφάσισε την απόσπαση και μεταφορά τους.

Σημειώνεται ότι το έργο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό περίπου 93% και τα δύο παραπάνω θέματα προκαλούν την καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή του στις συγκεκριμένες περιοχές.

Όσον αφορά το τμήμα Αγ.Βαρβάρα-Απομαρμά, έχει δοθεί παράταση της προθεσμίας περαίωσης μέχρι 16/12/2011. Και σε αυτό το τμήμα οι καθυστερήσεις οφείλονται στο γεγονός ότι δημοπρατήθηκε το 2007 χωρίς να είναι ώριμο μελετητικά, αλλά κυρίως στα πολύ σοβαρά γεωτεχνικά προβλήματα τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε όλο το μήκος του.

Τα παραπάνω προβλήματα αντιμετωπίζονται και γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες ώστε το έργο να ολοκληρωθεί εντός του 2012, καταλήγει η απάντηση του Υπ.Υπ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook