Με  διακοπές στην υδροδότηση περιοχών του δημοτικού διαμερίσματος Ακρωτηρίου, αντιμετωπίζεται από χθες,Πέμπτη, η διακοπή , από την ΔΕΗ, της ηλεκτροδότησης στο αντλιοστάσιο του ΟΑΔΥΚ στον Βλητέ, από όπου υδροδοτείται το Ακρωτήρι.

Το πρόβλημα δημιουργείται καθώς η ΔΕΗ, λόγω των χρεών του ΟΑΔΥΚ, διέκοψε την ηλεκτροδότηση του αντλιοστασίου (!!!) αφήνοντας χωρίς νερό μια περιοχή με πάνω από 10.000 κατοίκους και με ιδιαίτερα «ευαίσθητες» εγκαταστάσεις, όπως το αεροδρόμιο Χανίων, τις στρατιωτικές βάσεις κ.α.

Οι επιπτώσεις από αυτή την ενέργεια , αντιμετωπίστηκαν , εν μέρει, από την ΔΕΥΑΧ, η οποία διοχέτευσε στο Ακρωτήρι νερό από την δεξαμενή του Αγ.Ιωάννη, αλλά καθώς οι ποσότητες ήταν λίγες λόγω της μικρής δυναμικότητας των αντλιών, έγιναν εκ περιτροπής διακοπές στην υδροδότηση που διήρκεσαν 2,5-3 ώρες.

Οι διακοπές στην υδροδότηση θα συνεχιστούν έως ότου η ΔΕΗ επανασυνδέσει την ηλεκτροδότηση και για τον λόγο αυτόν από νωρίς το πρωί καταβάλλονται προσπάθειες κυρίως από την ΔΕΥΑΧ προκειμένου να εξευρεθούν χρήματα για την μερική αποπληρωμή του χρέους προς την ΔΕΗ.

Να σημειωθεί πως τα συγκεκριμένα χρέη αποτελούν μιαν «αλυσσίδα» που ξεκινά από τα χρέη μεγάλων καταναλωτών προς την ΔΕΥΑΧ (Κολυμβητήριο-ΕΑΚ-Νοσοκομείο-Ναύσταθμος) που φτάνουν στις 630.000 ευρώ. Με την σειρά της η ΔΕΥΑΧ οφείλει στον ΟΑΔΥΚ περίπου 500.000 ευρώ. Και ο ΟΑΔΥΚ οφείλει στην ΔΕΗ 540.000 ευρώ.

Όμως την τελική «νύφη» την πληρώνουν οι κάτοικοι του Ακρωτηρίου που βλέπουν να στερούνται το βασικότερο αγαθό λόγω χρεών και αδυναμίας εξόφλησής τους άλλων, καθώς επίσης και λόγω της αναλγησίας μιας επιχείρησης (ΔΕΗ) η οποία διακόπτει την ηλεκτροδότηση βάζοντας το οικονομικό συμφέρον πάνω από το δημόσιο.

Flashnews

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook