Την έντονη φημολογία των τελευταίων ωρών περί πρωτοβουλιών του πρωθυπουργού για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, διέψευσε με δημόσια δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα στην Ημερησία του Σαββάτου περί επικείμενης κίνησης του πρωθυπουργού κ. Γιώργος Παπανδρέου η οποία θα οδηγούσε σε συγκυβέρνηση. Σύμφωνα με αυτά τα σενάρια ο πρωθυπουργός σκέπτεται να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την σύγκλιση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών με τη συμμετοχή των τριών πρώην πρωθυπουργών κύριων Κ. Μητσοτάκη, Κ. Σημίτη και Κ. Καραμανλή. Ο πρωθυπουργός θα εμφανιζόταν εκεί διατεθειμένος ακόμα και να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία ώστε να αναλάβει πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Μια τέτοια πρωτοβουλία θα ανάγκαζε τον κ. Σαμαρά να κάνει ένα βήμα πίσω και να απαντήσει καταφατικά, αφού σύμφωνα με αυτό το σενάριο, δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά.

Πάντως ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές που απαιτούν συντονισμένη και συμφωνημένη κοινή προσπάθεια εν όψει των εξελίξεων στην ευρωζώνη. Το Πρώτο Θέμα της Κυριακής αναφέρει πως δεν είναι λίγοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν ραντεβού από τον κ. Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να τον πείσουν να «βάλει νερό στο κρασί του».

Την ίδια ώρα η κα Άννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Κεφάλαιο ζητάει να γίνει προσπάθεια ώστε να διαμορφωθεί μια κοινή εθνική γραμμή στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες: «το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων και προσωπικοτήτων να εξαντλήσουν κάθε προσπάθεια ώστε ο πρωθυπουργός να πάει στη Σύνοδο Κορυφής οπλισμένος με μία κοινά συμφωνημένη εθνική γραμμή».

Ολόκληρη η δήλωση διάψευσης του κυβερνητικού εκπροσώπου έχει ως εξής:

«Τα διακινούμενα σήμερα από μερίδα του Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού, δήθεν σενάρια που αναφέρονται στον Πρωθυπουργό, Γιώργο Α. Παπανδρέου και σε επικείμενες πρωτοβουλίες του, ακόμη κι αν είναι προϊόντα φαντασίας, είναι απαράδεκτα και ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια.

Είναι φανερό ότι, την ώρα που ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση δίνουν μαζί με τον Ελληνικό λαό έναν μεγάλο αγώνα για τη σωτηρία της χώρας, με όλες αυτές τις δήθεν πληροφορίες, όσο κι αν επιχειρείται, δεν πλήττονται οι προσπάθειες του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, αλλά υπονομεύεται η πολιτική σταθερότητα, η ομαλή πορεία της χώρας και απειλείται το εθνικό και δημόσιο συμφέρον.

Αυτή την ώρα της μεγάλης μάχης οφείλουν όλοι να συστρατευθούν στην προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας.»

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook