Σε επερώτησή του θέτει επίσης το ζήτημα της ενίσχυσης και αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων των Χανίων

Δεν είναι λίγοι οι Κρητικοί αθλητές που έφεραν αυτή τη χρονιά στην Κρήτη σημαντικά μετάλλια και διακρίσεις στα αθλήματα στα οποία αγωνίστηκαν σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο από την Περιφέρεια Κρήτης δεν υπήρξε καμία κίνηση επιβράβευσης των αθλητών αυτών για τα επιτεύγματά τους.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης, Γιάννης Μανούσακας Βλαντάς, σε επερώτησή του την οποία υπογράφουν όλοι οι σύμβουλοι της περιφερειακής παράταξης “Κρήτη Μπροστά”, ρωτά τον περιφερειάρχη Κρήτης αν προτίθεται να βραβεύσεις τους Κρήτης αθλητές γιατ τις διακρίσεις τους αυτές, ενώ θέτει και το σημαντικό ζήτημα της αναβάθμισης και ενίσχυσης αθλητικών εγκαταστάσεων Χανίων.  

Αναλυτικά η επερώτηση:

Κύριε Περιφερειάρχη,

Το 2021 ήταν μια χρονιά που τα Χανιά και η Κρήτη έδωσαν ηχηρό αθλητικό “παρών” σε Παγκόσμιο και Πανευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά δεν ήταν ούτε η πρώτη φορά αλλά ούτε και η τελευταία.

Είχαμε την τιμή και την χαρά, παιδιά των Χανίων να επιστρέφουν γεμάτα μετάλλια, ο εθνικός μας ύμνος να ακουστεί πολλές φορές στα μεγάφωνα των σταδίων και η ελληνική σημαία να κυματίζει πάνω από το βάθρο των νικητών.

Ντουντουνάκη Άννα           Χρυσό Πανευρωπαϊκό
Τσαπατάκης Αντώνης         Χάλκινο Πανευρωπαϊκό
Σκυλουράκη Χριστιάνα      Αργυρό Παγκόσμιο
Γναφάκη Δήμητρα              Χάλκινο Πανευρωπαϊκό
Φρατζεσκάκη Χρήστο        Αργυρό Πανευρωπαϊκό
Χατζηδάκη Βασίλειο           Χάλκινο Παγκόσμιο
Μυλωνάκη Αναστάσιο       Χρυσό Παγκόσμιο
Ζουζούνη Βιολέτα               Αργυρό Πανευρωπαϊκό  

Φυσικά δεν ξεχνάμε τους αθλητές υδατοσφαίρισης του ΝΟΧ, που επί πολλά χρόνια, βρίσκονται στα σκαλιά των νικητών και συμμετέχουν ανελλιπώς στην εθνική μας ομάδα.

Και ένα μεγάλο μπράβο στους προπονητές τους και στις οικογένειες τους που στηρίζουν αυτά τα παιδιά με όλες τους τις δυνάμεις, που και σε αυτούς αξίζει μια αναγνώριση καθώς ο ρόλος τους είναι το μισό της επιτυχίας.  

Και όλα τα παραπάνω επιτυγχάνονται σε αντίξοες συνθήκες προπονήσεων καθώς οι αθλητικές εγκαταστάσεις των Χανίων είναι ελλιπείς και παρουσιάζουν συχνά σοβαρά προβλήματα.  

Υποσχέσεις πολλές από αρμόδιους φορείς και υπουργεία αλλά ακόμα δεν υπάρχει φως στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του χανιώτικου αθλητισμού.

Ερωτάσθε λοιπόν.

Προτίθεται η Περιφέρεια Κρήτης  να βραβεύσει τους αθλητές που φέρνουν παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές διακρίσεις, ώστε να αναγνωριστεί η προσπάθεια τους και να δοθεί άλλο ένα κίνητρο ώστε να συνεχίσουν να αγωνίζονται με το ίδιο σθένος για τα Χανιά, την Κρήτη, την Ελλάδα;

Η βράβευση αυτή θα καθιερωθεί μόνιμα για κάθε χρόνο από δω και πέρα για κάθε διάκριση που θα πετυχαίνει κάθε Κρητικός αθλητής σε διεθνές επίπεδο, με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου;  

Προτίθεται η Περιφέρεια Κρήτης να πάρει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση και αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων των Χανίων ώστε οι αθλητές μας να προπονούνται σε κανονικές συνθήκες και να δοθεί κίνητρο και σε άλλα παιδιά των Χανίων να ασχοληθούν με τον αθλητισμό; 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook