ΤηνΚυριακή 10 Απριλίου 2022οΟρειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάουδιοργανώνει για τα μέλη του κι όσους επιθυμούν να γίνουν μέλη, κυκλική πεζοπορίαστην περιοχή του Καλαβρού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει από την εθνική οδό, στη διασταύρωση για Καλαβρό, ανάμεσα στα χωριά Μυρσίνη και Μέσα Μουλιανά,όπου θα αφήσουμε τα αυτοκίνητά μας. Από εκεί θα κατηφορίσουμε προς τον οικισμό μέσα από αγροτικούς δρόμους και χωράφια θαυμάζοντας τη θέα στα δυτικά (Μόχλος, Ψείρα ως την Ελούντα). Θα φτάσουμε και θα περιηγηθούμε στο χωριό με μικρή στάσηστο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Έπειτα ακολουθώντας μονοπάτια ή ελεύθερη κατάβαση θα φτάσουμε πιο κοντά στη θάλασσα καιστους ανθισμένους άρτυκες, τα άγρια ζουμπούλια και τις αγριοβιολέτες, που φύονται αυτήν την εποχή, ατενίζοντας τη θέα της ανατολικής ακτογραμμής και του Λιόπετρου. Στην επιστροφή θα πάρουμε τον αγροτικό δρόμο, για να ‘απαλύνουμε’ λίγο την μεσημεριάτικη ανηφόρα. Καλό θα ήταν να έχουμεμπατόν και ορειβατικά παπούτσια, καθώς και νερό, αντηλιακό, καπέλο και κάποιο σνακ.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις8:00.Η μεταφορά μας θα γίνει με ιδιωτικά ΙΧμε μάσκα και με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.Οι επιβάτες παρακαλούνται να δώσουν 5€ στον οδηγό.Όσοι επιθυμούν να έρθουν κατευθείαν στην αφετηρία να είναι εκείτο αργότερο στις 8.45.

ΩΡΕΣΠΟΡΕΙΑΣ: περίπου 5 (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΒΑΘΜΟΣΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: περίπου 15 χιλιόμετρα

ΑΡΧΗΓΟΣ: Μαρία Μετζογιαννάκη (6973363701)

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook