φωτο αρχείου
Ναπολέων Σαραντίδης Ναπολέων
Σαραντίδης
Δημοσιογράφος

Τελευταία ενημέρωση 20:55

Για άλλη μια φορά οι ομάδες διάσωσης της Πυροσβεστικής στα Χανιά τέθηκαν σε συναγερμό, όταν ενημερώθηκαν το μεσημέρι, πως ένα ζευγάρι Γάλλων ήταν σε δύσκολη κατάσταση ενώ περπατούσε στο μονοπάτι Ε4 μεταξύ Αγίας Ρουμέλης και Σούγιας.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι επέλεξαν να κάνουν την διαδρομή παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σήμερα.

Μόλις έγινε η κλήση βοήθειας μέσω του ευρωπαικού αριθμού 112 ξεκίνησαν κλιμάκια διασωστών από την πυροσβεστική Χανίων και το κλιμάκιο Καμπανού οι οποίοι πήγαν στην περιοχή και ξεκίνησαν τις έρευνες.

Η Γαλλίδα κατάφερε να φτάσει στην Σούγια όπου διασώστες του ΕΚΑΒ που είχαν μεταβεί εκεί της προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα ανέφερε πως ο σύζυγός της αισθάνθηκε αδιαθεσία, ενώ είπε και που ήταν, αλλά μόλις έφτασαν στο σημείο που τους υπέδειξε οι διασώστες δεν τον βρήκαν.

Ο σύζυγός της αναζητείται από τους διασώστες, με ομάδα 13 πυροσβεστών, την χρήση drone και του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου της εθελοντικής Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Χανίων , ενώ τις έρευνες έχουν αναλάβει οι αστυνομικές αρχές.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook