Στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Σλοβακικής Δημοκρατίας  Martin Klus, συνοδευόμενος από την πρέσβη της Σλοβακικής Δημοκρατίας  Iveta Hricova, την αποστολή από το υπουργείο εξωτερικών της Σλοβακίας και τον επίτιμο πρόξενο  Σταύρο Πατεράκη, συναντήθηκαν το πρωί της Τρίτης με τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Στην διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ένα ευρύ πλαίσιο θεμάτων που αφορούν στην ενίσχυση της συνεργασίας των Χανίων με την Σλοβακία σε τομείς, όπως ο πολιτισμός και ο τουρισμός.

Με αιχμή του δόρατος την καθιέρωση απευθείας αεροπορικής σύνδεσης των Χανίων με την Μπρατισλάβα από το επόμενο καλοκαίρι, δρομολογούνται και πολιτιστικές ανταλλαγές με την διενέργεια εκδηλώσεων στην Σλοβακία αφιερωμένων στην Ελλάδα και αντίστοιχες εκδηλώσεις στα Χανιά για την Σλοβακία.

«Τα Χανιά είναι φανταστικός τόπος και είμαι χαρούμενος που χιλιάδες Σλοβάκοι επισκέπτονται την Κρήτη…» είπε μεταξύ άλλων ο υφυπ. Εξωτερικών της Σλοβακίας

Αμέσως μετά, στο επίτιμο προξενείο της Σλοβακίας επί της οδού Ρενιέρη, κοντά στα δικαστήρια των Χανίων, πραγματοποιήθηκε μικρή εκδήλωση παρουσία και εκπροσώπων αρχών και φορέων στην διάρκεια της οποίας οι εκπρόσωποι της Σλοβακίας βράβευσαν τον επίτιμο πρόξενο Σταύρο Πατεράκη για την πολυετή προσφορά του στην εξυπηρέτηση των Σλοβάκων επισκεπτών στην Κρήτη αλλά και για την σύσφιξη των σχέσεων των δύο πλευρών.

 

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook