Τη σύμβαση για την κατασκευή των Δικτύων του Βιολογικού Δημοτικής Ενότητας Μοιρών, υπέγραψαν στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη και ο Ανάδοχος του έργου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα ζωής, ενώ η κατασκευή του αποτελούσε πάγιο αίτημα ετών. Η Δημοτική Αρχή ανταποκρινόμενη στην αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου κι έχοντας ως γνώμονα τη βελτίωση του πολιτισμού καθημερινότητας προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για το έργο, το οποίο έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους 18 μήνες.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 4.480.71,48 €, ωστόσο επετεύχθη η σπουδαία έκπτωση της τάξης του 63,51 %, που διαμόρφωσε τον προϋπολογισμό της σύμβασης στο 1.713.359 €.

Στο πλαίσιο της εργολαβίας, περισσότερα από 22 χιλιόμετρα δικτύων πρόκειται να κατασκευαστούν στη Δημοτική Ενότητα Μοιρών, τα οποία στη συνέχεια θα συνδεθούν με το Βιολογικό των Μοιρών, μετά την ολοκλήρωση του.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να τοποθετηθούν 19 χιλιόμετρα σωλήνων τύπου Φ 200, 2,65 χιλιόμετρα σωλήνων τύπου Φ 250, καθώς και ένα αντλιοστάσιο με «μήκος κατάθλιψης» 650 μετρά και σωληνώσεις τύπου Φ 160. Ταυτόχρονα πρόκειται να κατασκευαστούν και να τοποθετηθούν 540 φρεάτια.

Στο πλαίσιο της υπογραφής σύμβασης παρέστησαν εκτός από τη Δήμαρχο οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Φαιστού, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Φαιστού, οι αρμόδιοι μηχανικοί, αλλά και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, θέλοντας να υπερτονίσουν τη σπουδαιότητα του έργου, που μετά από χρόνια απραξίας, τελικά υλοποιείται από το Δήμο Φαιστού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook