Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ Χανίων και Βορείου Άξονα πραγματοποίησαν τετράωρες στάσεις εργασίας τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Μαρτίου, με μοναδικό αίτημα την οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου δημιουργίας Ρυθμιστικής Αρχής και την αποφυγή ιδιωτικοποίησης του νερού, με κάθε τρόπο.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση «το νομοσχέδιο αυτό εισάγεται τις επόμενες ημέρες προς ψήφιση στη Βουλή, παρά τις επίσημες και δημόσιες αντιρρήσεις όλων των θεσμικών φορέων και παρόχων ύδατος.

Η θέσπιση Ρυθμιστικής Αρχής για το νερό θα έχει άμεσο αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους του, καθιστώντας το από βασικό αγαθό σε αγαθό πολυτελείας, ενώ ελλοχεύουν κίνδυνοι υποβάθμισης της ποιότητας του και προστασίας της δημόσιας υγείας και του  περιβάλλοντος.

Η εμπορευματοποίηση του νερού αντιβαίνει στο Σύνταγμα ενώ αλλοιώνει τον κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισης του.

Το Σωματείο εργαζομένων θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις και θα συμμετάσχει στην απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου, ενώ καλούμε όλους τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς να συμπράξουν και να εκφράσουν την αντίθεσή τους, απέναντι στην ιδιωτικοποίηση του νερού.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook