Στα πλαίσια της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας των ΧΧΧ Ολυμπιακών Αγώνων «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012» και σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή , την Οργανωτική Επιτροπή των Ο.Α. «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μαΐου 2012 Λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας και τελετή αφής στον Δήμο Αγίου Νικολάου.

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου μετά από πρόσκληση που απέστειλε σε φορείς και συλλόγους του δήμου συνεδρίασε την Τετάρτη με θέμα τη διοργάνωση της Λαμπαδηδρομίας της Ολυμπιακής Φλόγας, την τελετή αφής και την πολιτιστική εκδήλωση που θα ακολουθήσει. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ κ. Γιώργος Ξένος, η κ. Μαρία Κωστάκη μέλος του Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΝ, η κ. Μαρία Σεργάκη μέλος του Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΝ, η κ. Παρούλα Κουτσάκη πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων , η κ. Σοφία Μαυροφόρου – Σχολή Χορού, ο κ. Θανάσης Ταμιωλάκης καθηγητής φυσικής αγωγής, ο κ. Γιάννης Κοκολάκης , μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου, ο κ. Μιχάλης Κλώντζας – πρόεδρος του ποδοσφαιρικού σωματείου Καλού Χωριού, κ. Κωστής Αφορδακός – Πολιτιστικός Σύλλογος Κριτσάς, κ. Γιώργος Μουδάτσος -Πολιτιστικός Σύλλογος Κρούστα, ο κ. Μανουσάκης και ο κ. Ρουμπελάκης από τον Αγωνιστικό Όμιλο Λασιθίου με έδρα τη Νεάπολη καθώς και υπάλληλοι του ΠΑΟΔΑΝ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε καταρχήν ενημέρωση των φορέων σχετικά με το καταστατικό συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής το οποίο περιγράφει τις υποχρεώσεις αμφοτέρων των μερών για την επίσημη τελετή αφής. Στη συνέχεια συζητήθηκαν οι κατά περίπτωση λεπτομέρειες για το πολιτιστικό πρόγραμμα μικρής διάρκειας καθώς και για την εκδήλωση που θα ακολουθήσει η οποία είναι αφιερωμένη στο πνεύμα και τις αξίες του Ολυμπισμού.

Πρόκειται για ένα γεγονός που αποτελεί αντικείμενο παγκόσμιου ενδιαφέροντος, το οποίο θα μεταδοθεί από ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και ειδησεογραφικά πρακτορεία ανά τον κόσμο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα δημοσιευθεί προσεχώς από όλα τα τοπικά ΜΜΕ.

«Αξίες του Ολυμπισμού κινούνται γύρω από δύο βασικούς άξονες:
Το «Ευ Αγωνίζεσθαι » και την «Ευγενή Άμιλλα ».

Στον πρώτο άξονα εντοπίζονται οι αξίες της εντιμότητας, του σεβασμού των κανόνων διεξαγωγής των αγώνων, της ισότητας, της δικαιοσύνης, του σεβασμού των συναθλητών και της ισοτιμίας.

Στο δεύτερο άξονα περιέχονται οι αξίες της αριστείας, του ευγενικού συναγωνισμού ανάμεσα σε άτομα και λαούς, της τάσης για διάκριση και υπεροχή μακριά από κάθε αντιπαλότητα.

Στην δεύτερη (2η) θεμελιώδη αρχή του Ολυμπιακού Καταστατικού Χάρτη διαβάζουμε:
«Ο Ολυμπισμός είναι φιλοσοφία ζωής πού προωθεί και συνδυάζει σε αρμονικό σύνολο τις αρετές του σώματος και της ψυχής. Συνδέοντας τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και την παιδεία, ο Ολυμπισμός προσπαθεί να δημιουργήσει ένα τρόπο ζωής που στηρίζεται στη χαρά της προσπάθειας, την εκπαιδευτική αξία του καλού παραδείγματος και το σεβασμό για οικουμενικές αξίες»

Αλλά και στη τρίτη (3η) θεμελιώδη αρχή αναφέρεται:

«Ο σκοπός του Ολυμπισμού είναι να θέσει παντού τον Αθλητισμό στην υπηρεσία της αρμονικής ανάπτυξης του ανθρώπου, ενθαρρύνοντας την δημιουργία μιας ειρηνικής κοινωνίας, η οποία ενδιαφέρεται για την διατήρηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας»

Απόσπασμα από το άρθρο της καθηγήτριας φυσικής αγωγής κ. Ελένης Κουκουμπίκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook