Άσκηση εγκατάλειψης μετά από σεισμό του σχολικού συγκροτήματος στο οποίο στεγάζονται το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, το 49ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου και το 41ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, στα πλαίσια εφαρμογής του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης που έχουν καταρτίσει τα σχολεία, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης με απόλυτη επιτυχία.  

Η άσκηση οργανώθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΤΑΚ) της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών – Ρούβα – Γουβών, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Ηρακλείου και τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης.

Η συμμετοχή του Τμήματος Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΤΑΚ) της ΕΟΔ – Παράρτημα Ηρακλείου είχε ως σκοπό την ενημέρωση των μαθητών – δασκάλων σε θέματα προστασίας απέναντι στους σεισμούς, την παροχή τεχνογνωσίας στην υλοποίηση της άσκησης και την κατάθεση προτάσεων για βελτίωση του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης των παραπάνω σχολείων.

 Η άσκηση χαρακτηρίστηκε ως προχωρημένου επιπέδου από τα στελέχη του Τμήματος Αντιμετώπισης Καταστροφών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – Παράρτημα Ηρακλείου, καθώς ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε άσκηση με τη συμμετοχή ενός Ειδικού Δημοτικού Σχολείου. Η άσκηση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και το ενδιαφέρον τόσο των μαθητών, όσο και των δασκάλων και των τριών σχολείων υπήρξε έντονο.

Με την παραπάνω άσκηση τελείωσε το πρόγραμμα ενημέρωσης των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την αντισεισμική προστασία για το σχολικό έτος 2011- 2012, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook