Με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη συναντήθηκε την Παρασκευή ο πρέσβης της Σλοβακίας στην Αθήνα, κ. Jan Voderadsky, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

 Ο Σλοβάκος διπλωμάτης ενημέρωσε τον κ. Βουλγαράκη για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στη χώρα του και για τις ιδιαίτερες επιτυχίες που γνωρίζει η Σλοβακία στον τομέα της εισαγωγής επενδύσεων και εξέφρασε την προθυμία της χώρας του να βοηθήσει την Ελλάδα προσφέροντας γνώσεις σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις.

Ιδιαίτερος σκοπός της επίσκεψης του κ. Voderadsky ήταν το γεγονός ότι σύντομα θα οριστεί Επίτιμος Πρόξενος της Σλοβακίας στην Κρήτη, με έδρα τα Χανιά, ο οποίος θα προωθήσει την συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, σε περιφερειακό επίπεδο, στους τομείς της Πληροφόρησης, του Πολιτισμού και κυρίως του Τουρισμού. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης προσέθεσε και τη συνεργασία στον Πρωτογενή Τομέα.  Ο Σλοβάκος Πρέσβης τόνισε τέλος την ιδιαίτερη σχέση που έχουν οι Σλοβάκοι με την Ελλάδα, η οποία αποτελεί τον 2ο σε προτίμηση τουριστικό προορισμό των Σλοβάκων τα τελευταία 8 χρόνια, και ότι ο λαός του στηρίζει την χώρα μας στις δύσκολες ώρες που περνάει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook