Σήμερα, Τετάρτη έγινε σύσκεψη στη Π. Ε. Χανίων για τις μεγάλες ζημιές στη παραγωγή κάστανου στο Νομό Χανίων. Στη σύσκεψη προέδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης και μετείχαν ο Δ/ντής ΕΛΓΑ Κρήτης κ. Δασκαλάκης Νίκος, ο σύμβουλος κ. Βενιανάκης Δημήτρης, ο κ. Μεσσαριτάκης Μιχάλης Δ/ντής ΔΑΟΚ Π. Ε. Χανίων, ο κ. Ντουντουνάκης Λευτέρης Πρόεδρος Συνδέσμου Γεωπόνων Χανίων και ο κ. Χαλακατεβάκης Ηλίας εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Πλατανιά.

Όλοι συμφώνησαν ότι η ζημιά στην ηρτημένη παραγωγή είναι πολύ μεγάλη και ότι προκλήθηκε από το συνδυασμό έλλειψης βροχοπτώσεων και  υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν στα καστανοπεριοχές τον φετινό Αύγουστο και το Σεπτέμβριο.

Με δεδομένο ότι ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει  ζημιές στην ηρτημένη παραγωγή, συμφωνήθηκε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να  αποζημιωθούν οι παραγωγοί μέσω ΠΣΕΑ, δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Συζητήθηκαν ακόμα οι δυνατότητες ανάπτυξης της καλλιέργειας, η αύξηση της παραγωγικότητας των καστανόδενδρων, η τυποποίηση και εμπορία του προϊόντος, τα προβλήματα από τη μελάνωση και την καθυστέρηση στην έναρξη βιολογικής αντιμετώπισης του έλκους της καστανιάς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook