Μέτρα για τη στήριξη των καρκινοπαθών λαμβάνει το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σύμφωνα με απάντηση που δίνει στο Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου.

Με βάση την απάντηση του Υπουργείου Υγείας, ο ΕΟΠΥΥ χορηγεί κανονικά τα φάρμακα υψηλού κόστους για χρόνιες σοβαρές παθήσεις από τα φαρμακεία, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις (εκτός από τις περιπτώσεις που φαρμακευτικές εταιρείες δεν προμηθεύουν επί πιστώσει φάρμακα στον ΕΟΠΥΥ λόγω οφειλής).

Παράλληλα κατόπιν εγγράφου του Υπουργείου Υγείας, χορηγεί και φάρμακα επικουρικά και με τα Κρατικά νοσοκομεία.

«Σχετικά με τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται κατά την αποστολή φαρμάκων στην επαρχία, σας γνωρίζουμε ότι με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων δημιουργήθηκαν και ήδη λειτουργούν από αρχές Σεπτεμβρίου τέσσερα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στο Ηράκλειο, την Πάτρα, το Βόλο και την Τρίπολη…

Η δημιουργία των φαρμακείων θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση του όγκου εργασίας της φαρμακαποθήκης του Ρέντη με αποτέλεσμα οι αποστολές φαρμάκων στις υπόλοιπες περιοχές να εκτελούνται έγκαιρα.

Όσον αφορά την απόδοση της αξίας φαρμάκων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης δαπάνης, στην περίπτωση της αναστολής πίστωσης που ανακοινώθηκε από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, οι συγκεκριμένες δαπάνες καταβάλλονται πλέον κανονικά από τα τμήματα παροχών των εντασσόμενων ταμείων», καταλήγει η απάντηση του Υπουργείου στον κ. Κεγκέρογλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook