Το τρίτο οικονομικό πρόγραμμα προσαρμογής για την Ελλάδα τίθεται επί τάπητος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων της Ευρωζώνης (EuroWorking Group) στις Βρυξέλλες.

 Στόχος του Eurogroup Working Group είναι να διαπιστωθεί ότι αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την καταβολή άμεσα της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα και να τεθούν επί τάπητος τα μέσα για να χορηγηθεί στην Αθήνα η παράταση δύο ετών για τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Ο πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του υπουργείου Οικονομικών Π.Τσακλόγλου θα παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που θα πρόκυψη από την επιμήκυνση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδος κατά δύο έτη.

Η ελληνική πλευρά διεκδικεί συνολική για την μείωση του χρέους η οποία θα περιλαμβάνει επαναγορά χρέους από την δευτερογενή αγορά μέσω δανείου από τους μηχανισμούς στηρίξεως, την μείωση των επιτοκίων των υφιστάμενων δανείων που έχει λάβει από την ζώνη του ευρώ, την παράταση της λήξεως των δανείων αυτών και την παράταση έως το 2023 της προθεσμίας για μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ .

Τα συμπεράσματα του EuroWorking Group για το τρίτο οικονομικό πρόγραμμα προσαρμογής για την Ελλάδα (Third Economic Adjustment Programme for Greece) θα αποτελέσουν το αντικείμενο του έκτακτου Eurogroup που θα διεξαχθεί την Τετάρτη μέσω τηλεδιάσκεψης.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook