Για το ρεκόρ, για τη συμμετοχή, για την ιδέα! Όποιος κι αν είναι ο λόγος, πλήθος αθλητών αναμένεται να συμμετέχει και φέτος στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο, για τον οποίο οι αιτήσεις συμμετοχής – σύμφωνα με τους διοργανωτές – έχει ξαπεράσει κάθε προηγούμενο.

Από τον Μαραθώνα ως και το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, περισσότεροι από 9.000 δρομείς αναμένεται να γεμίσουν τους δρόμους, ενώ χιλιάδες αναμένεται να λάβουν μέρος στους αγώνες των 5χλμ και 10χλμ, αλλά και άλλες διαδρομές. Οι προβλέψεις αναφέρουν πως οι συμμετέχοντες θα φτάσουν συνολικά τους 26.000.

Η εκκίνηση θα δοθεί με το σύστημα «κατά κύματα», δηλαδή οι αθλητές δεν θα ξεκινήσουν όλοι μαζί. Έτσι, θα δημιουργηθούν 7 blocks εκκινήσεων (και άρα 7 διαδοχικές εκκινήσεις) με στόχο να προστατευθεί η ασφάλεια των αθλητών, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, από πιθανή πτώση κάποιου αθλητή.

Από τις 9.00 έως τις 17.30 θα διεξαχθεί ο 30ος Διεθνής Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών στη διαδρομή: Λ. Μαραθώνος – οδός Μαραθωνοδρόμων -Τύμβος Μαραθώνα – οδός Μαραθωνοδρόμων – Λ.Μαραθώνος – Λ.Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου – Λ.Β.Σοφίας – Ηρώδου Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ο Μαραθώνιος,ωστόσο, φέρνει και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Έτσι, κλειστοί αναμένεται να παραμείνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας οι δρόμοι από τους οποίους θα περάσουν οι αθλητές, αλλά και οδοί που διασταυρώνονται με αυτούς. Ρυθμίσεις θα υπάρξουν σε τμήματα των Λεωφόρων Μαραθώνος, Μεσογείων, Βασιλίσσης Σοφίας, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Ηλιουπόλεως, Βασιλίσσης Όλγας, Βασιλέως Γεωργίου Β’, Βασιλίσσης Αμαλίας, Ανδρέα Συγγρού.

Επίσης, θα υπάρξουν ρυθμίσεις σε τμήματα οδών στο κέντρο της Αθήνας, όπως στις Φειδιππίδου, Μιχαλακοπούλου, Αρδηττού, την Ηρώδου Αττικού, στη Θηβών, Ριζάρη και στην Ακαδημίας, από το πρωί μέχρι και το τέλος του Μαραθωνίου.

Διαβάστε αναλυτικά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του 30ου Μαραθωνίου

Με σύμμαχο τον καιρό

Όπως δήλωσε στο Real.gr o μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, σήμερα στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τοπικά θα είναι περισσότερες αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία το πρωί στο Μαραθώνα θα είναι γύρω στους 14 βαθμούς. Το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας το θερμόμετρο θα φτάσει τους 19 βαθμούς. Στα ανατολικά του νομού οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ ,στο κέντρο θα είναι βόρειοι 3-4 μποφόρ.

Το πρόγραμμα του Μαραθωνίου

Από τις 9.00 έως τις 17.30 θα διεξαχθεί ο 30ος Διεθνής Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών στη διαδρομή: Λ. Μαραθώνος – οδός Μαραθωνοδρόμων -Τύμβος Μαραθώνα – οδός Μαραθωνοδρόμων – Λ.Μαραθώνος – Λ.Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου – Λ.Β.Σοφίας – Ηρώδου Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα και κατά τις ώρες:

– 09.00΄ έως 17:30΄ θα διεξαχθεί Αγώνας Δυναμικού Βαδίσματος από την αφετηρία του Μαραθωνίου, κατά μήκος της Μαραθώνιας Διαδρομής.

– 08.30΄ θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. από το Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής:

Λ. Βασ. Κων/νου (Παναθηναϊκό Στάδιο) – Λ. Βασ. Σοφίας (αναστροφή στο φανάρι στο ύψος του ΝΙΜΙΤΣ) – Λ. Βασ. Σοφίας – Λ. Βασ. Αμαλίας -Στύλοι Ολυμπίου Διός – Αθ. Διάκου-Αρδηττού -Λ. Βασ. Κων/νου -Παναθηναϊκό Στάδιο.

– 09.15΄ θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. από το Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής:

Λ. Βασ. Κων/νου (Παναθηναϊκό Στάδιο) – Βασ. Σοφίας – Λ. Μεσογείων- Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Μεσογείων- Ανισόπεδος κόμβος Κατεχάκη – Στρατόπεδο Πλέσσα (αναστροφή)- Λ. Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου – Κόμβος Κηφισίας / Αλεξάνδρας – Λ. Βασ. Σοφίας -Ηρώδου Αττικού – Λ.Βασ. Κων/νου – Παναθηναϊκό Στάδιο.

– 10.10΄ θα πραγματοποιηθεί Αγώνας Δρόμου SPECIAL OLYMPICS HELLAS (1000 μ.), με εκκίνηση τις Στήλες Ολυμπίου Διός και τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

– Ώρα 10.30΄ θα πραγματοποιηθεί Αγώνας Παιδιών (700 μ.) από Β. Όλγας, με εκκίνηση από την είσοδο εγκαταστάσεων Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών (Λεωφ. Βασ. Όλγας) και τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

– Ακόμη, επί της Μαραθώνιας Διαδρομής, με μέριμνα των τοπικών Δήμων θα διεξαχθούν αγώνες μικρών παιδιών.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook