Ελλάδα

 

Τη δημιουργία μητρώου ακίνητης περιουσίας δρομολογεί η κυβέρνηση

Στις διαδικασίες για τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων που θα ομοιάζει με δημόσιο κτηματολόγιο, προχωρεί η κυβέρνηση για να αξιοποιήσει την τεράστια δημόσια περιουσία και να ενισχύσει τα κρατικά ταμεία.

Ηράκλειο

 

Είχε συσκευασίες κοκαΐνης και πάνω από 1.400 ευρώ προερχόμενα από διακίνηση

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών.

Κόσμος

 

Εξέταση αίματος που μπορεί να εντοπίσει 50 τύπους καρκίνου ξεκινά να δοκιμάζει η Βρετανία

Δοκιμές μιας μεθόδου διάγνωσης 50 διαφορετικών τύπου καρκίνου με μια απλή εξέταση αίματος, ξεκινά το Ηνωμένο Βασίλειο ελπίζοντας ότι θα βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπων επιτρέποντάς τους να αντιμετωπίζουν την ασθένεια πιο αποτελεσματικά σε πιο πρώιμο στάδιο.

Κόσμος

 

Το Ιράν «δείχνει» το Ισραήλ για τη δολοφονία του «αρχιτέκτονα» του πυρηνικού προγράμματος

Ο πρόεδρος Ροχανί κατηγορεί το Ισραήλ ότι σκότωσε τον πυρηνικό επιστήμονα Φαχριζαντέχ. «Το μαρτύριό του δεν θα επιβραδύνει τα επιτεύγματά μας», διαμήνυσε ο ηγέτης του Ιράν.

Επιστήμη - Τεχνολογία

 

Το Hayabusa 2 επιστρέφει από αστεροειδή με στοιχεία για την προέλευση της γήινης ζωής

Το ιαπωνικό διαστημόπλοιο αναμένεται στις 6 Δεκεμβρίου να εκτοξεύσει την κάψουλα με τα πετρώματα και τα στοιχεία και να συνεχίσει την αποστολή του σε άλλο αστεροειδή

Χανιά

 

«Στόλισε κι εσύ το Δημαρχείο μας»: Με ζωγραφιές και φωτογραφίες από μικρούς μαθητές

Ο Δήμος Χανίων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση Χανίων, καλούν όλα τα παιδιά να συμμετέχουν στον στολισμό του Δημαρχείου, με χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές και φωτογραφίες τους.

Περιβάλλον

 

Οικίες σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία ευθύνονται σχεδόν για ίδιες εκπομπές CO2 με βιομηχανία

Περίπου το ένα τέταρτο του συνόλου των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά το 2018 οφειλόταν σε δραστηριότητες των νοικοκυριών, μερίδιο αντίστοιχο με εκείνο του βιομηχανικού κλάδου και ελάχιστα κατώτερο από εκείνο του κλάδου της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.