Ποσότητα εκρηκτικών που θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα ολόκληρο το Καστέλι Κισάμου, είχε στην κατοχή του ένας 54χρονος κάτοικος της Κισάμου, ο οποίος συνελήφθη στην διάρκεια μιας πολύ μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, από νωρίς το πρωί και με την συνδρομή της ΟΠΚΕ και του Λιμενικού, ξεκίνησαν εκτεταμένες και εξονυχιστικές έρευνες σε ολόκληρη την περιοχή του Μπάλου.

Οι έρευνες που διήρκεσαν σχεδόν ολόκληρη την ημέρα, έγιναν τόσο στην παραλία του Μπάλου όσο και στις γύρω ορεινές περιοχές και απέδωσαν «λαυράκι».

Θαμμένοι στην άμμο ή και σε κρυψώνες στους θάμνους βρέθηκαν σάκοι στους οποίους υπήρχαν συνολικά, περισσότερα απο  50 κιλά εκρηκτικών, όπως αμμωνιοδυναμίτιδα, ζελατοδυναμίτιδα , ακόμη και ΤΝΤ, δηλαδή πανίσχυρα εκρηκτικά.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 54χρονο κάτοικο της περιοχής, στην κατοχή του οποίο βρήκαν και ένα πιστόλι με εκατοντάδες σφαίρες καθώς επίσης και αρκετά γραμμάτια κάνναβης αλλά και αρκετές χιλιάδες ευρώ κρυμμένες σε ένα βαρέλι.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]