Δίωξη σε βάρος μιας Σουηδής διότι "διατάρασσε την ηρεμία έξι νεκρών" ασκήθηκε σήμερα Τρίτη, δύο μήνες αφού στο διαμέρισμά της βρέθηκαν έξι ανθρώπινα κρανία και άλλα τμήματα ανθρωπίνων σκελετών.

Πέρα από τα ανθρώπινα κρανία, η αστυνομία ανακάλυψε μια σπονδυλική στήλη κι έναν μεγάλο αριθμό διαφόρων ανθρωπίνων οστών, περιλαμβανομένων και μηριαίων. Η 37χρονη γυναίκα είχε τοποθετήσει αρκετά από τα οστά αυτά στο πάτωμα κατά τρόπο ώστε να σχηματίζεται μια ανθρώπινη μορφή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Τα ευρήματα έγιναν τον Σεπτέμβριο, όταν η αστυνομία κλήθηκε στο διαμέρισμα της γυναίκας σε ένα προάστιο της πόλης Γκέτεμποργκ αφού γείτονας κατήγγειλε πως άκουσε πυροβολισμό.

Η γυναίκα κρατούσε ορισμένα από τα οστά στο ψυγείο, φέρεται να χρησιμοποιούσε άλλα για τη σεξουαλική της ικανοποίηση κι επομένως κατηγορείται για "μεταχείριση νεκρών με προσβλητικό και ανήθικο τρόπο", δήλωσε η εισαγγελέας Κριστίνα Έρενμποργκ-Στάφας.

Η γυναίκα αρνείται τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι αγόρασε τα οστά μέσω Διαδικτύου διότι την ενδιαφέρει η Ιστορία και η αρχαιολογία.

Στο διαμέρισμά της ωστόσο η αστυνομία ανακάλυψε φτυάρια, σάκους για την μεταφορά ανθρώπινων σορών και οδηγίες για το πώς μπορεί κανείς να ανοίξει τάφους.

"Δεν γνωρίζουμε πώς περιήλθαν στην κατοχή της τα (ανθρώπινα) υπολείμματα", είπε η εισαγγελέας στους δημοσιογράφους. Ιατροδικαστικοί έλεγχοι έδειξαν ότι τα οστά είχαν ηλικία τουλάχιστον 45 ετών.

Η γυναίκα αντιμετωπίζει ποινή έως και δύο ετών φυλάκισης ή/και επιβολή χρηματικού προστίμου εάν καταδικαστεί.

Στα υπόλοιπα ευρήματα στο σπίτι της γυναίκας περιλαμβάνονται φωτογραφίες ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία και φωτογραφίες από ένα νεκροτομείο.

Η γυναίκα είχε πουλήσει τρία ακόμα ανθρώπινα κρανία σε έναν άνδρα σε άλλη σουηδική πόλη το καλοκαίρι, αλλά ο αγοραστής δεν κατηγορείται για κάποιο αδίκημα.

Σύμφωνα με το πόρισμα που εκδόθηκε μετά την εξέτασή της από ψυχίατρο, η γυναίκα νομικά δεν μπορεί να θεωρηθεί ψυχασθενής. Ήταν άνεργη και είχε ελάχιστες κοινωνικές επαφές.


protothema.gr