Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που θέτουν σε επισφαλή θέση τα ενεργειακά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος, προχώρησε από τα Χανιά, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Ο Νίκος Σηφουνάκης, αρνήθηκε να δώσει συνέχεια στην ανησυχία που εξέφρασε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, απέναντι στην πρόθεση της Τουρκίας να ελέγξει την περιοχή που εμπίπτει με την Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) νοτίως της Κρήτης, ως αντάλλαγμα για την συμμετοχή της στις επιχειρήσεις στην Λιβύη.

« Η θέση της χώρας μας είναι συγκεκριμένη, εμείς εξυπηρετούμε τη Συμμαχία στα πλαίσια της απόφασης του ΟΗΕ, που αφορά την προστασία του πληθυσμού της Λιβύης, από τις επιθέσεις του καθεστώτος», τόνισε ο κ.Σηφουνάκης, για να συμπληρώσει πως δε διακυβεύονται τα κυριαρχικά ενεργειακά δικαιώματα της χώρας. «Όχι. Δε νομίζω. Δεν προκύπτει από πουθενά» ήταν η απάντηση του Υπουργού σε σχετική ερώτηση.

Στον αντίποδα φουντώνουν τα δημοσιεύματα αναλυτών που υπογραμμίζουν πως η κρίση της Λιβύης, κρύβει ευκαιρίες αλλά και κινδύνους για την Ελληνική Εξωτερική Πολιτική. Παρά το γεγονός ό,τι οι συμμαχικές επιχειρήσεις επηρεάζουν και αφορούν άμεσα ή έμμεσα τα συμφέροντα της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρθηκε μεν στο «σημαίνοντα ρόλο της Τουρκίας» χωρίς ωστόσο να προβεί σε περαιτέρω σχολιασμούς.

www.neatv.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook