Να εφαρμοστεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκόρωνα για τη μείωση των δημοτικών φόρων και τελών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ζητά με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Ε.Μ.Α.Α.Κ κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Παρά την παρέλευση 8 μηνών από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκόρωνα, με την οποία ενέκρινε την πρόταση της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου, ( Ε.Μ.Α.Α.Κ ), για την ΜΕΙΩΣΗ των δημοτικών φόρων, ανταποδοτικών τελών ( καθαριότητας & ηλεκτροφωτισμού ), σε άπορους, άτομα με αναπηρίες, πολύτεκνους & τρίτεκνους, η Δημοτική Αρχή συνεχίζει την σκληρή και δυσβάστακτη για τους δημότες οικονομική στρατηγική της.

Η πρόταση της ΕΜΑΑΚ, η οποία εγκρίθηκε με απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, αφορά την μείωση 50% σε δημοτικούς φόρους ή τέλη, καθώς και θέσπιση μειωμένου τιμολογίου ύδρευσης 50%, που αφορούν την Α κατοικία και η οποία ‘έτυχε της έγκρισης της Περιφέρειας..

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την συμπεριφορά και την τακτική την οποία ακολουθεί η Δημοτική Αρχή και που σαν αποτέλεσμα έχει την οικονομική και ηθική εξαθλίωση των δημοτών του Αποκόρωνα.

Στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που όλοι βιώνουμε, και κυρίως οι οικονομικά ασθενέστερες ομάδες συμπολιτών μας, είναι αυτονόητο καθήκον και υποχρέωση μας να σταθούμε ανθρώπινα αλληλέγγυοι σε όλους εκείνους που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

Όλοι μας γνωρίζουμε και βιώνουμε την δεινή οικονομική κατάσταση στην  οποία βρίσκονται πολλοί συνδημότες μας, με το φαινόμενο της φτώχειας και της  ανέχειας να κυριαρχεί σε πολλά νοικοκυριά του δήμου μας, και με αυτήν την απόφαση ο Δήμος Αποκόρωνα θα έδειχνε το ανθρώπινο πρόσωπο και την κοινωνική του ευαισθησία.

Η ΕΜΑΑΚ θα συνεχίσει με την δημιουργική της αντιπολίτευση να καταθέτει προτάσεις, οι οποίες θα συμβάλουν στην αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Αποκόρωνα. Για τον λόγο αυτόν απαιτείται ΜΕΙΩΣΗ των ήδη ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ τελών κοινόχρηστων χώρων κ.λ.π, έτσι ώστε και ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος να αποκτήσει έναν ακόμα σύμμαχο στην προσπάθεια της επιβίωσης και διατήρησης των επιχειρήσεων.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook