Την εκτίμηση ότι το 2013 η Ελλάδα θα επιτύχει σημαντική άνοδο στα τουριστικά μεγέθη, εξέφρασε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη από το βήμα του συνεδρίου που οργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο υπό τον τίτλο «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας», εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι η χώρα θα επανατοποθετηθεί στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Αφού επανέλαβε ότι ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει τον κύριο μοχλό ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία και εξόδου από την κρίση, η κ. Κεφαλογιάννη στάθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης στο μέτωπο του τουρισμού. Όπως είπε, το υπουργείο προχωρά σε σειρά διαρθρωτικών αλλαγών βάσει εθνικού σχεδίου ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού, με στόχο, μεταξύ άλλων, την ανάδειξη κάθε περιοχής της χώρας αλλά και την αύξηση των επενδύσεων.

Το επόμενο διάστημα, τόνισε η υπουργός, θα υπάρξουν νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη επίλυση χρόνιων προβλημάτων που αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη του τουρισμού, ενώ κονδύλια θα διατεθούν μέσω ΕΣΠΑ για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Προκειμένου να υπάρξει ενιαία και αποτελεσματική τουριστική πολιτική το υπουργείο κινείται σε τέσσερις βασικές κατευθύνσεις:

Πρώτον, στη συγκρότηση μόνιμης Επιτροπής των Γενικών Γραμματέων, η οποία θα συντονίζει το έργο στο υψηλότερο επίπεδο, θα συζητά και θα λαμβάνει αποφάσεις για τα προβλήματα που επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν όπως οι γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες. Δεύτερον, στη συγκρότηση Επιτροπής για θέματα Τουρισμού και Ελέγχου Παραβατικότητας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Τρίτον, στη συνεργασία με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης με στόχο τη ριζική αναδιάρθρωση της Τουριστικής Αστυνομίας, ώστε να καταστεί αποτελεσματική στην άσκηση του σημαντικού, ελεγκτικού της ρόλου.Τέταρτον, στη συνεργασία για την ομογενοποίηση των επικοινωνιακών μηνυμάτων, με βάση τη νέα καμπάνια επικοινωνίας.

Εστιάζοντας στον τουρισμό της Αθήνας η κ. Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι με την υποστήριξη του ΕΣΠΑ, το υπουργείο προωθεί την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου με τη δημοπράτηση των έργων ανάπλασης και τη δημιουργία Συνεδριακού Κέντρου, που θα συστεγάσει συμπληρωματικές εγκαταστάσεις, όπως τη Λυρική Σκηνή, την Εθνική Βιβλιοθήκη και το Οικολογικό Πάρκο.

Ο πολιτισμός της Αττικής επιστρέφει στη θάλασσα, δήλωσε η κ. Κεφαλογιάννη, επισημαίνοντας ότι έτσι ανοίγει πάλι στον αρχαίο θαλάσσιο δρόμο, δίνοντας ζωή σε μια εγκαταλειμμένη εγκατάσταση.

Η υπουργός προσέθεσε ότι με τη συνδρομή του ΕΣΠΑ ολοκληρώθηκε και η σύσταση Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Δράσεων Τουρισμού.

Ταυτόχρονα προχωράνε τα σχέδια των προγραμμάτων κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού σε θέματα τουρισμού. Στο ΕΣΠΑ εντάσσονται τα έργα υποδομής όπως το ανάκτορο του Αχίλλειου στην Κέρκυρα, το πάρκο οικοανάπτυξης της Λίμνης Καϊάφα, το σπήλαιο Δυρού, η οικεία Βενιζέλου στα Χανιά, τα καταφύγια τουριστικών σκαφών σε Σύμη, Βολισσό Χίου, Μαραθόκαμπο Σάμου και Λιμενάρια Θάσου, το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου, καθώς και ο εκσυγχρονισμός των αναβατήρων του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook