Σοκ όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο προξένησε η τραγωδία με τα τρία ανήλικα αδέλφια παιδιά που κάηκαν στη Μεσορόπη Καβάλας.

Εκτενέστατο ρεπορτάζ για το συγκλονιστικό γεγονός μετέδωσε το Associated Press και αναδημοσιεύσαν πολλά Μέσα Ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μάλιστα η εφημερίδα Washington Post δημοσιεύει το θέμα με τίτλο: «Σε τραγωδία που σχετίζεται με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, τρία νέα αδέλφια νεκρά σε φλεγόμενο σπίτι».

Διαβάζουμε σχετικά:

“Το σπίτι είχε κεντρική θέρμανση, είπαν οι πυροσβέστες, αλλά οι κάτοικοι λένε ότι η οικογένεια το αλλάξε σε θέρμανση με ξύλα, πρόσφατα επειδή δεν είχαν λεφτά να αγοράσουν πετρέλαιο και να ζεσταθούν.

“Είχαν καλοριφέρ. Έβαλαν όμως ξυλόσομπα φέτος, όπως πολλοί άλλοι χωρικοί έκαναν, λόγω της κρίσης. Τα πράγματα είναι πολύ σφιχτά », δήλωσε ο Βαγγέλης Μποζούδης, κάτοικος της Μεσορόπης.

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει αυξηθεί φέτος στην Ελλάδα. Μέχρι την περασμένη άνοιξη, το πετρέλαιο θέρμανσης είχε πολύ χαμηλότερη τιμή από ό, τι το πετρέλαιο κίνησης, αλλά επειδή πολλοί χρησιμοποιούσαν παράνομα το πετρελαιο θέρμανσης ως ντίζελ, για να κερδοσκοπήσουν από την υψηλότερη τιμή, η κυβέρνηση αποφάσισε να εναρμονίσει τις τιμές.

Ως αποτέλεσμα, το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης έχει αυξηθεί σχεδόν 40 τοις εκατό, μη αφήνοντας σε πολλές ελληνικές οικογένειες – των οποίων τα εισοδήματα έχουν ήδη δεχθεί ένα μεγάλο πλήγμα από όλα αυτά τα χρόνια της ύφεσης, της δημοσιονομικής λιτότητας και της εκτίναξης της ανεργίας – καμία επιλογή, από το να στραφούν σε φθηνότερες μορφές θέρμανσης.

Ο Μποζούδης, όπως και οι άλλοι χωρικοί της Μεσορόπης, με τους οποίους επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά, μας είπε ότι το περιστατικό αυτό δεν θα είχε συμβεί, αν η οικογένεια εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί πετρέλαιο θέρμανσης και αναρωτήθηκε πόσα περισσότερα δυστυχήματα, όπως αυτό,θα γίνουν ακόμη, σε όλη την χώρα”.

Δείτε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα στην Washington Post

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook