Στο Σάο Πάολο βρίσκεται τη Δευτέρα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Βραζιλία και την Αργεντινή από τις 15 έως τις 27 Δεκεμβρίου. Σήμερα, Δευτέρα, πρόκειται να έχει σειρά συναντήσεων με την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος των Εργαζομένων, καθώς και με τις ηγεσίες των άλλων κομμάτων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα αρχίζουν με τον Ρουί Φαλσάο, εθνικό πρόεδρο του κυβερνώντος Κόμματος των Εργαζομένων (Partido dos Trabalhadores) στην έδρα του  κόμματος.

Στη συνέχεια, στις 12.00, θα έχει γεύμα εργασίας με στελέχη του PT και την ηγεσία του Φόρουμ του Σάο Πάολο (Foro de Sao Paulo), όπου συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, το μέλος της Εθνικής Γραμματείας και συντονιστής της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων του PT, εκτελεστικός Γραμματέας του Foro de Sao Paulo, Βάλτερ Πομάρ, καθώς επίσης και ο Οργανωτικός Γραμματέας του PT, Πάουλο Φρατέσκι, και ο Γραμματέας Κινητοποιήσεων του PT, Ζόρζε Κοέλιο.

Στις 14.30, η αντιπροσωπεία θα έχει συνάντηση με τον Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων του -αντίστοιχου της ΓΣΕΕ- Ενοποιημένου Κέντρου Εργατών (CUT: Central Unica dos Trabalhadores), Ζοάο Φελίσιο, ενώ στις 15.00 με την ηγεσία του Κόμματος Σοσιαλισμού και Ελευθερίας (PSoL- Partido Socialismo e Liberdade), με συμμέτοχη της πολιτικού Λουσιάνα Ζένρο από το Πόρτο Αλέγκρε. 

Στις 16.30, η αντιπροσωπεία θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Κτήμα Ακτημόνων (MST: Movimento dos Sem Terra).

Στη συνέχεια, στις 18.00, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα: Κόμμα Ελεύθερης Πατρίδας (PPL-Partido Patria Livre), Κομμουνιστικό Κόμμα της Βραζιλίας (PCdoB: Partido Comunista do Brasil) και Βραζιλιάνικο Σοσιαλιστικό Κόμμα ( PSB: Partido Socialista Brasileno).

Tο πρόγραμμα για τη Δευτέρα ολοκληρώνεται με συμμετοχή της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ανοιχτή συζήτηση για την κατάσταση στην Ελλάδα στο αμφιθέατρο του PT, στις 20:00.  

 

in.gr