Στην ανάληψη των χρημάτων της εξόφλησης του υπόλοιπου 50% της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου 2012 μπορούν να προχωρήσουν από σήμερα, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου όσοι αγρότες είχαν λάβει την προκαταβολή 50%.

Τα χρήματα πιστώθηκαν το Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου, και ήταν διαθέσιμα για ανάληψη από τα ΑΤΜ των τραπεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην εβδομάδα αναμένεται και η εξόφληση του 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης ύψους 1,1 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά την εξόφληση του της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου σύμφωνα με το ΥπΑΑΤ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr), ώστε να ενημερωθούν, με την αναγραφή του ΑΦΜ τους, για το ακριβές ποσό που τους αναλογεί από τη δεύτερη δόση της επιστροφής ΕΦΚ Πετρελαίου.

Για τους υπόλοιπους δικαιούχους του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου 2012 που δεν είχαν λάβει προκαταβολή λόγω σφαλμάτων των αιτήσεων ή λόγω μη ταυτοποίησης με το αρχείο του ΟΓΑ, οι διασταυρωτικοί έλεγχοι ολοκληρώνονται την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου και η πληρωμή τους θα γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας .

agrotypos.gr