Μέχρι τα μέσα Απριλίου θα έχει εγκριθεί το συνολικό πλαίσιο για τις αποκρατικοποιήσεις, όπως αποφάσισε σήμερα η Διυπουργική Επιτροπή, η οποία και ενέκρινε το σχέδιο για συλλογή 50 δισ. ευρώ έως το 2015 από τα οποία 15 δισ. ευρώ θα πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί έως το 2013.

Στην Επιτροπή ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε, όπως, άλλωστε, είχε δηλώσει και νωρίτερα, την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης και τα χειρότερα πέρασαν. Οπως σημείωσε, το χειρότερο τρίμηνο για την ελληνική οικονομία ήταν το τέταρτο τρίμηνο του 2010, εκτίμηση που σημαινει ότι οι πιέσεις στην οικονομία χαλαρώνουν. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός Οικονομικών στη συνεχιζόμενη βελτίωση των εξαγωγών και τη σταδιακή αποκατάσταση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης.

Ως προς το θέμα της της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, στελέχη του υπουργείου δηλώνουν ότι παραμένει στις προθέσεις της κυβέρνησης, αλλά, σημειώνουν, ότι εξετάζονται όλες οι εναλλακτικές λύσεις.

Εν τω μεταξύ έγινε γνωστό, ότι αύριο ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θα στείλει επιστολή στις τράπεζες, με την οποία θα ζητά αναλυτική αναφορά για την αξιοποίηση των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ θα θέτει και το θέμα των προγραμματικών συμφωνιών με κάθε τράπεζα ξεχωριστά.

Κέρδος online.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook