Για την ανάγκη προάσπισης του κεκτημένου της αξιοπιστίας μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στις κινήσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης το τελευταίο εξάμηνο, κατά την ευρεία σύσκεψη σε επίπεδο γενικών γραμματέων που διεξήχθη την Πέμπτη υπό την προεδρία του ιδίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επί τάπητος τέθηκαν οι προαπαιτούμενες ενέργειες καθ\’ οδόν προς το Eurogroup του Ιανουαρίου ώστε να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης των 9,2 δισ. ευρώ. Βασικές προϋποθέσεις για την επόμενη δόση είναι η ψήφιση του μίνι φορολογικού, ο ορισμός γενικού γραμματέα εσόδων και η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Εισερχόμενος στη σύσκεψη ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η παρουσία του σηματοδοτεί την έμφαση που δίνει στο έργο των γενικών γραμματέων και υπογράμμισε την ανάγκη προάσπισης του κεκτημένου της αξιοπιστίας αναφερόμενος σε όλες τις ενέργειες, στις οποίες έχει προβεί η κυβέρνηση το τελευταίο εξάμηνο.

Η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου αναμένεται όταν ανοίξει η Βουλή και πριν τις 14 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, ενώ σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ η τελική απόφαση πρόκειται να ληφθεί σύμφωνα με πληροφορίες σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Δεν είναι γνωστό ακόμη πότε θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη, δεν αναμένεται όμως πριν την Πρωτοχρονιά.

Ο πρωθυπουργός πρόκειται να δώσει το επόμενο διάστημα ιδιαίτερη έμφαση στα ταξίδια στο εξωτερικό. Το δεύτερο 15θήμερο του Ιανουαρίου αναμένεται να μεταβεί με ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών στο Κατάρ, ενώ προηγουμένως θα έχει επισκεφθεί τη Γερμανία.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook