Αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας ενδεχομένως να βρεθεί η διοίκηση της BP, στην υπόθεση για το δυστύχημα και την περιβαλλοντική τραγωδία στον Κόλπο του Μεξικού. Επισημαίνεται πως η έκρηξη στην πετρελαϊκή πλατφόρμα οδήγησε στον θάνατο 11 εργαζομένων της ΒΡ και στην μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή στην ιστορία των ΗΠΑ.

Αν τελικά αποδοθούν κατηγορίες σε άτομα, αυτό θα αποτελέσει σημαντική εξέλιξη για τις υποθέσεις περιβαλλοντικής ασφάλειας, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg η καθηγήτρια νομικής του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, Τζέιν Μπάρετ.

“Συνήθως δεν διώκουν ποινικά υπαλλήλους μεγάλων εταιρειών”, δήλωσε η Μπάρετ, που έχει αφιερώσει τα 20 χρόνια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας, αναλαμβάνοντας υποθέσεις περιβαλλοντικών εγκλημάτων. “Πρέπει να ασκούνται διώξεις σε φυσικά πρόσωπα, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το αποτρεπτικό κίνητρο και να μην χαθεί”

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι ξεκίνησε ποινικές και αστικές έρευνες σχετικά με την πετρελαιοκηλίδα, η οποία προκλήθηκε ύστερα από έκρηξη στις 20 Απριλίου. Το τμήμα που κατέθεσε μήνυση κατά της ΒΡ το Δεκέμβριο και δεν έχει ασκήσει ποινικές διώξεις και συνεχίζει τις έρευνας.

Αποζημιώσεις επιδιώκονται από τις BP, Transocean, Anadarko Petroleum, τη θυγατρική MOEX της Mitsui και την ασφαλιστική Lloyds of London για τον ρόλο τους στη χειρότερη περιβαλλοντική καταστροφή στην ιστορία των ΗΠΑ.

energypress

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook