Μέσα σε 17 σελίδες και σε δύο καταθέσεις στελεχών του ΣΔΟΕ που ταξίδεψαν στο Παρίσι για να παραλάβουν την αυθεντική λίστα Λαγκάρντ, το πόρισμα των Οικονομικών Εισαγγελέων «καίει» τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Στο πόρισμα, που έφτασε την Παρασκευή στη Βουλή μαζί με την αυθεντική λίστα, περιλαμβάνονται τρία ονόματα που … κάνουν τη διαφορά σε σχέση με την «αρχική» λίστα, καθώς η αυθεντική λίστα περιλαμβάνει 2.062 ονόματα, ενώ η λίστα που είχε δει το φως της δημοσιότητας περιλάμβανε 2.059 ονόματα. Τα τρία νέα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι αυτά του Ανδρέα Ρωσσώνη, συζύγου της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, του Συμεών Σικιαρίδη και της Ελένης Παπακωνσταντίνου, συζύγου του Συμεών Σικιαρίδη.

Tόσο η Μαρίνα Παπακωνσταντίνου όσο και η Ελένη Παπακωνσταντίνου είναι ξαδέρφες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Όσον αφορά στις καταθέσεις που περιλαμβάνονται στο πόρισμα, πρόκειται για αυτές των κυρίων Θεόδωρου Φλωράτου και Εμμανουήλ Σκαρμέα, που εξετάστηκαν ως μάρτυρες από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

Σε προανακριτική για τον Παπακωνσταντίνου συμφώνησαν τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση

Την ίδια ώρα τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσουν από κοινού πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου μετά την τροπή που πήρε η υπόθεση.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε το Σάββατο τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με το ενδεχόμενο της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για το ζήτημα της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ, δεδομένης της διακομματικής συμφωνίας που υπάρχει.

Έτσι, την Δευτέρα η τρικομματική κυβέρνηση θα καταθέσει στην Βουλή την πρόταση για σύσταση Προκαταρτικής Επιτροπής σε βάρος του Γ. Παπακωνσταντίνου, ώστε να εξεταστεί διεξοδικά ο ρόλος του στην αλλοίωση της λίστας, ενώ παράλληλα εξετάζονται τρόποι ώστε να ξεπεραστεί ο σκόπελος της παραγραφής τυχόν αδικημάτων.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, τυχόν ποινικά αδικήματα παραγράφονται στο τέλος της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει αμέσως μετά το αδίκημα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες και εκτιμήσεις εγκύρων νομικών, δεν τίθεται θέμα παραγραφής λόγω της «Βουλής της μίας ημέρας» που μεσολάβησε των αμέσως προηγούμενων εκλογών και πηγές της κυβέρνησης εκφράζουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει και να διαλευκανθεί η υπόθεση πάση θυσία.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook