Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμβάρι η καθιερωμένη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης για την υποδοχή του νέου έτους και τη βράβευση των νεοεισαχθέντων φοιτητών, που κατάγονται από το Δήμο Πλατανιά,` σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας,.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κοπή της Αγιοβασιλόπιτας της Ο.Α.Κ από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κισάμου & Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιο , ενώ παραδοσιακά κάλαντα ερμήνευσε η χορωδία του Ωδείου της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου. Στους επιτυχόντες απονεμήθηκαν από το Δήμο Πλατανιά έπαινοι και αναμνηστικά δώρα.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης στο χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τους φοιτητές και τις φοιτήτριες για την επιτυχία τους, τόνισε  τη σημασία που αποδίδει ο Δήμος σε θέματα που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς θεωρεί την Παιδεία την πιο ασφαλή επένδυση.

Στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος, ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Βολουδάκης, ο βουλευτής Χανίων κ. Βιρβιδάκης, και  οι προϊστάμενοι Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Ποντικάκης  και Κανδαράκης ενώ παραβρέθηκαν επίσης αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και διευθυντές των σχολικών μονάδων Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πλατανιά, ο τέως δήμαρχος Κολυμβαρίου, ο αερολιμενάρχης Χανίων,   εκπρόσωποι τοπικών φορέων καθώς και πολλοί συγγενείς και φίλοι των βραβευθέντων. Ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα από το Δήμο Πλατανιά.