Ιδιαίτερα επιφυλακτικός για το μέλλον των δημοσίων υπαλλήλων που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.

Ο κ. Μανιτάκης άφησε εμμέσως πλην σαφώς ανοικτό το ενδεχόμενο να βρεθούν οι υπάλληλοι αντιμέτωποι με απομάκρυνση από το Δημόσιο, παραδεχόμενος για πρώτη φορά πως η επιτυχία του σχεδίου κινητικότητας δεν είναι διασφαλισμένη, σύμφωνα με Τα Νέα.

«Αν όλοι καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η ανακατανομή του προσωπικού στη Δημόσια Διοίκηση, εάν όλοι οι φορείς συνεργήσουν, αν οι δημόσιοι υπάλληλοι συναισθανθούν αυτή τη στιγμή την ευθύνη που έχουν απέναντι στη χώρα και συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντικό  είναι το έργο που επιτελούν, πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με το σχέδιο κινητικότητας 25.000 υπαλλήλων» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά τού κ. Μανιτάκη.

«Πρέπει όμως όλοι να καταλάβουν ότι αυτό δεν είναι θέμα μόνο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά εξαρτάται από τη συνέργεια όλων των υπουργείων και την αποφασιστικότητα που θα επιδείξουμε», πρόσθεσε ο υπουργός.

 

in.gr