Το «Ταξίδι στην Ευρώπη» ολοκληρώθηκε και η διασκέδαση του παιχνιδιού έφτασε στο τέλος της. Η ώρα της ανάδειξης των νικητών, που θα κληρωθούν και θα χαρίσουν στα τμήματά τους το 3ήμερο ταξίδι-έπαθλο πλησιάζει και την Παρασκευή 1 Απριλίου ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τις Βρυξέλλες.

Το ηλεκτρονικό παιχνίδι «Ταξίδι στην Ευρώπη» φιλοξενήθηκε από 7 Φεβρουαρίου ως 27 Μαρτίου στους δικτυακούς κόμβους των ευρωβουλευτών Σπύρου Δανέλλη (http://www.sdanellis.gr) και Γιώργου Σταυρακάκη (http://www.georgestavrakakis.gr), σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Καταγράφηκαν συνολικά 931 συμμετοχές που αντιστοιχούν σε 755 μαθητές και μαθήτριες από 40 Λύκεια συνολικά - 33 από το Ηράκλειο και 7 από το Λασίθι.

Η εκδήλωση για την κλήρωση - ανάδειξη των νικητών που θα ταξιδέψουν στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Απριλίου 2011 & ώρα 16.00, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (ΕΒΕΗ, Αίθουσα «Καρούζου», Κορωναίου 9, Ηράκλειο), παρουσία των δυο ευρωβουλευτών που θα φιλοξενήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες.
Οι παίκτες που συμμετείχαν στο Ταξίδι μπορούν να προσέρχονται από τις 15.00 στον ίδιο χώρο, όπου θα βρίσκεται και η ομάδα που σχεδίασε την εφαρμογή για να απαντήσει στις ερωτήσεις των παικτών για το Ταξίδι την Ευρώπη και το ταξίδι στις Βρυξέλλες.

Η διαδικασία της κλήρωσης θα ξεκινήσει στις 16.00 και με παρόντες τους υποψήφιους ταξιδιώτες και τους ευρωβουλευτές, θα πραγματοποιηθούν 3 κληρώσεις με πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο. Από τις δυο πρώτες κληρώσεις θα προκύψουν τα δυο λυκειακά τμήματα - ένα από τον Ν. Ηρακλείου και ένα από τον Ν. Λασιθίου - που θα ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες.

Στην τρίτη κλήρωση θα συμμετέχουν μόνο όσοι παίκτες κατόρθωσαν να απαντήσουν και στις 81 ερωτήσεις και από αυτούς θα αναδειχτούν οι πέντε προσωπικές συμμετοχές στο ταξίδι.

Στην κλήρωση για το τυχερό σχολικό τμήμα από τον Ν. Ηρακλείου θα συμμετάσχουν 603 παίκτες, ενώ για το τυχερό σχολικό τμήμα από τον Ν. Λασιθίου 152 παίκτες. Στην τρίτη κλήρωση θα συμμετάσχουν οι 117 παίκτες που απάντησαν στο σύνολο των ερωτήσεων του Ταξιδιού στην Ευρώπη.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε όλους. Ιδιαίτερη πρόσκληση απευθύνθηκε στα Λύκεια που συμμετείχαν, στους καθηγητές και στους παίκτες, που διεκδίκησαν το έπαθλο με ενθουσιασμό, στηρίζοντας παράλληλα το δικαίωμά τους στη διαφάνεια της επιλογής.

(104fm.gr)