Τη μείωση των κρατικών δαπανών, την εξάλειψη της σπατάλης και της διαφθοράς, την αύξηση των εσόδων με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής - φοροαποφυγής, την ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων και της αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ προτείνει η ΔΗΜΑΡ ώστε να μην παραστεί ανάγκη για να ληφθούν νέα μέτρα, όπως διατυπώνεται στην έκθεση του ΔΝΤ. Παράλληλα, τάσσεται υπέρ της κινητικότητας των υπαλλήλων στο Δημόσιο και κατά των απολύσεων.

«Η κοινωνία σηκώνει τεράστιο βάρος και η έκθεση του ΔΝΤ δεν το υπολογίζει σωστά» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ και υπογραμμίζει ότι πρέπει «στόχος να είναι η εξάλειψη του κινδύνου νέων περικοπών σε μισθούς και επιδόματα και η επίτευξη θετικής υπέρβασης του δημοσιονομικού στόχου, το 70% της οποίας πρέπει να διοχετευτεί σε μέτρα προς όφελος των κοινωνικών ομάδων που υποφέρουν».

«Για την υλοποίηση της ρήτρας αυτής, που συμπεριλήφθηκε στο νέο μεσοπρόθεσμο μετά από πρόταση της ΔΗΜΑΡ θα εργασθούμε συστηματικά όλο το 2013» αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Παράλληλα, η ΔΗΜΑΡ αναφέρει ότι «το σχέδιο της κινητικότητας που προωθείται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με στόχο την ανασυγκρότηση του Δημοσίου, την αξιολόγηση και την ορθολογική κατανομή του προσωπικού είναι η απάντηση στα σχέδια του ΔΝΤ για απολύσεις».

Η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι είναι γνωστό ότι η τρόικα ζητούσε απολύσεις στο δημόσιο τομέα αλλά «αντισταθήκαμε ώστε να μη περάσει αυτή η αξίωση και να προκύψει η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων μέσα από τη συνταξιοδοτική ωρίμανση».

 

in.gr