Μετά τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς της κυβέρνησης, η σκυτάλη της ενημέρωσης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και της προσπάθειας προσέλκυσης επενδύσεων περνά στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, ο οποίος στο τέλος της εβδομάδας ταξιδεύει στο Λονδίνο όπου θα έχει συναντήσεις με κορυφαίους παράγοντες του Σίτι.

O κ. Προβόπουλος θα ενημερώσει επικεφαλής τραπεζών για το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και για τον ρόλο που θα παίξει στην πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ειδικότερα, ο κ. Προβόπουλος θα έχει συναντήσεις με τους επικεφαλής για την Ευρώπη των τραπεζών Citibank, UBS, Credit Suisse, J.P.Morgan, Goldman Sachs και Morgan Stanley, καθώς και με αναλυτές των συγκεκριμένων οίκων που καλύπτουν κυρίως τον τραπεζικό τομέα.

Κατά την παραμονή του στη βρετανική πρωτεύουσα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα συναντηθεί επίσης και με τα ανώτατα στελέχη των Financial Times και του Economist.

Στις παρουσιάσεις θα συμμετάσχουν ο οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Ταβλάς και οι εντεταλμένοι διευθυντές Οδυσσέας Χριστοφόρου και Σπύρος Παντελιάς.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook