Τη λίστα με τις πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου δημοσίευσε το ινστιτούτο Λέγκατουμ, το οποίο μετά την μελέτη αρκετών παραμέτρων κατέληξε στην τελική δεκάδα με τις δέκα πιο ευτυχισμένες χώρες του πλανήτη. Την πρωτιά κατέχει η παγωμένη Νορβηγία, ενώ όπως ήταν αναμενόμενο η Ελλάδα δεν είναι στη λίστα.

Οι παράμετροι που συνυπολογίστηκαν για την δημιουργία της λίστας είναι το σύστημα υγείας και η ευημερία των κατοίκων, η ελευθερία της έκφρασης στον Τύπο, η ελευθερία της εκδήλωσης των θρησκευτικών πεποιθήσεων και των σεξουαλικών προτιμήσεων του ατόμου, αλλά και η ασφάλεια των πολιτών.

Στην έρευνά συμμετείχαν 142 χώρες, οι οποίες φιλοξενούν το 96% του παγκόσμιου πληθυσμού και λήφθηκαν υπόψη συνολικά 89 παράγοντες από οχτώ διαφορετικές κατηγορίες, ανάμεσά τους η εκπαίδευση, η κυβέρνηση και τα οικονομικά.

Το Ινστιτούτο Λέγκατουμ, με έδρα το Λονδίνο, είναι μέρος του κολοσσού Λέγκατουμ Γκρουπ, το οποίο ανήκει στον Κρίστοφερ Τσάντλερ και αφού μελέτησε όλους αυτούς τους παράγοντες και αρκετούς άλλους κατέληξε στη λίστα με τις δέκα πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου:

1. Νορβηγία
2. Δανία
3. Σουηδία
4. Αυστραλία
5. Νέα Ζηλανδία
6. Καναδάς
7. Φιλανδία
8. Ολλανδία
9. Ελβετία
10. Ιρλανδία


iefimerida.gr