Πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων για το θέμα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Φαιστού. Ο Δήμος Φαιστού και η οργάνωση Camilari Cares ξεκινούν εκστρατεία ενημέρωσης σε θέματα όπως Δηλητηρίαση, Εγκατάλειψη, Αδέσποτα, Στείρωση, Κακοποίηση. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Δήμαρχος Φαιστού κα. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, ο Αντιδήμαρχος κ. Εύαγγελος Πρωτογεράκης, εκπρόσωποι των Φιλοζωικών Σωματείων του Δήμου και αρμόδια στελέχη του Δήμου.

Ο Δήμος Φαιστού εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για περιστατικά δηλητηριασμού αδέσποτων σκύλων όπως και παρόμοιων φαινομένων που λαμβάνουν χώρα κατά καιρούς στην περιοχή μας με δράστες ασυνείδητους, καλεί όλους τους πολίτες του Δήμου μας σε επαγρύπνηση και ευαισθητοποίηση ούτως ώστε να συμβάλλουν στην εξάλειψη κάθε είδους τέτοιων φαινομένων τα οποία αποτελούν ντροπή για τον πολιτισμό μας και δυσφήμιση για την περιοχή μας.

Παράλληλα ο Δήμος θέλει να επιστήσει την προσοχή όλων των πολιτών, καθώς, η εξόντωση των ζώων, με κάθε είδους επικίνδυνα δηλητήρια, εκτός του ότι αποτελεί από μόνη της μια αισχρή και απεχθή πράξη, εγκυμονεί ταυτόχρονα κινδύνους για την υγεία των κατοίκων των περιοχών και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών που παίζουν σε παιδικές χαρές και άλλους χώρους.

Η Δημοτική Αρχή, έχοντας υπ’ όψη την οικονομική δυσχέρεια, με όσα μέσα διαθέτει και στο μέτρο του εφικτού, στηρίζει και επικροτεί το έργο του Φιλοζωικού Συλλόγου “Καμηλάρι Cares” που, με την εθελοντική του δράση, βοηθάει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και στην προστασία και την περίθαλψη των αξιαγάπητων τετράποδων. Επίσης, σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές θα κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ούτως ώστε να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι δράστες αυτών των αποτρόπαιων εγκλημάτων.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, συζητήθηκαν η εκκίνηση δράσεων που περιλαμβάνει δράσεις στείρωσης, αποπαρασίτωσης, σήμανσης και επανατοποθέτησης των αδέσποτων σκύλων, ενώ έγινε ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος στείρωσης πού διεξάγεται από εθελοντές κτηνίατρους και έγινε ένας νέος προγραμματισμός που σύντομα θα ανακοινωθεί.

Επίσης ξεκίνησε ενημέρωση και εκπαίδευση της τοπικής κοινωνίας, σχετικά με το περιεχόμενο των διατάξεων που αφορούν στην προστασία των ζώων, και κυρίως της προώθησης, ευαισθητοποίησης και ανάπτυξης της ιδέας της φιλοζωίας με ενημερωτική εκστρατεία του δήμου (με αφίσες, ενημερωτικά φυλλάδια, ημερίδα, εκδηλώσεις, ανακοινώσεις στον έντυπο τύπο).

Από τις 25/01/2013 ξεκίνησαν και ολιγόλεπτα επιμορφωτικά σεμινάρια σε σχολεία με προβολές, και εκπαίδευση για την αντιμετώπιση και το χειρισμό των αδέσποτων ζώων.

Παράλληλα δημιουργήθηκε γραμμή επικοινωνίας το 2892340203 για πάσης φύσεως πληροφορίες και καταγγελίες που αφορούν τα παραπάνω θέματα. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3170/2003, η παραβίαση των δικαιωμάτων των ζώων επιφέρει σημαντικά διοικητικά πρόστιμα, αλλά και ποινικές κυρώσεις.

Άξιοι πολλών συγχαρητηρίων, η φιλοζωική οργάνωση Καμηλάρι Cares, που με επιμονή, με πολλή δουλειά και θέληση, ξεπερνώντας όλα τα νομικά και πρακτικά προβλήματα, στηρίζουν αυτή την νέα συνεργασία. Ένα έργο που θα λειτουργήσει με ελάχιστο, έως μηδαμινό κόστος για τον Δήμο, αλλά με τεράστιο όφελος για τους δημότες της περιοχής, για τα αδέσποτα και τον πολιτισμό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook