Ένας άνδρας 50 ετών σκοτώθηκε ακαριαία το πρωί της Κυριακής, όταν δέχτηκε αδέσποτη σφαίρα από κυνηγό, υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες.

Το ατύχημα συνέβη στην περιοχή Oise στη Βόρεια Γαλλία.

Όπως αναφέρει η le Parisien και έγκριτα γαλλικά media, ομάδα ανδρών που βρίσκονταν κοντά στον τόπο που βρήκε τραγικό θάνατο ο 50χρονος, είχε βγει για κυνήγι αγριογούρουνων.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, ένας από αυτούς άνοιξε πυρ και χτύπησε ένα από τα ζώα που βρίσκονταν στο σημείο.

Η σφαίρα, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, εξοστρακίστηκε στο αγριογούρουνο, και αφού διήνυσε απόσταση συνολικά 2 χιλιομέτρων, τρύπησε το τζάμι αυτοκινήτου που διερχόταν από κοντινή λεωφόρο και χτύπησε στο κεφάλι τον άτυχο οδηγό. Η σφαίρα ταυτοποιήθηκε και προέρχεται από το όπλο του κυνηγού.

Ο θάνατος ήταν ακαριαίος. Η γυναίκα του που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού, κατάφερε να πάρει το τιμόνι του αυτοκινήτου ενώ βρισκόταν εν κινήσει και να το βγάλει εκτός δρόμου σε ένα παρακείμενο χωράφι. Οι αστυνομικοί βρήκαν τη γυναίκα σε κατάσταση σοκ.

Ο Πρόεδρος της τοπικής κυνηγετικής Ένωσης, ανέφερε στο ραδιοφωνικό σταθμό, Europe 1:

\”Οι πιθανότητες να εξοστρακίστηκε η σφαίρα πάνω στο ζώο και να τραυμάτισε θανάσιμα τον οδηγό, είναι απειροελάχιστες. Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Ο εξοστρακισμός έγινε μάλιστα από σχεδόν ορθή γωνία\”.

Ο ύποπτος κυνηγός, είναι 68 χρονών και ιδιαίτερα πεπειραμένος, όπως ανέφεραν οι Αρχές. Η αστυνομία έχει για την ώρα αποκλείσει την περιοχή και προσπαθεί να συλλέξει στοιχεία που θα επιβεβαιώσουν ή θα απορρίψουν τους ισχυρισμούς του κυνηγού.

Όπως ανέφεραν, \”όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά\”, ωστόσο η απόσταση των 2 χιλιομέτρων που διήνυσε το βλήμα, γεννά πολλά ερωτηματικά (δεν εμπίπτει μέσα στο ωφέλιμο βεληνεκές του όπλου).

Ο ίδιος ο κυνηγός, λέει πάντως, ότι πυροβόλησε δύο φορές εναντίον του αγριογούρουνου και δεν γνώριζε προσωπικά τον άτυχο οδηγό. Το πιο πιθανό, είναι να αντιμετωπίσει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, αν δε βρεθούν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook