Το WWF Ελλάς στο πλαίσιο του εθελοντικού προγράμματος «Δίκτυο για την Παρακολούθηση της Κατάστασης των Υγρότοπων της Κρήτης» και με την υποστήριξη της Αντιδημαρχείας Παιδείας, Νεολαίας και Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου, διοργανώνει σεμινάριο με θέμα:

«Γνωριμία με τους υγρότοπους της Κρήτης και δράσεις για την προστασία τους»

την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου στις 18:00 στην αίθουσα Παλιάς Λαχανογοράς του Δήμου Ηρακλείου.

Οι υγρότοποι της Κρήτης αποτελούν πολύτιμο φυσικό πόρο του νησιού και μπορούν να αποφέρουν πολλαπλά οφέλη σε κατοίκους και επισκέπτες. Δυστυχώς, παρά τη σημασία τους, σχεδόν οι μισοί φυσικοί υγρότοποι του νησιού έχουν αλλοιωθεί σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες.

Ποια είναι η σημασία των περιοχών αυτών; Πώς μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της τουριστικής αξίας των παράκτιων περιοχών; Πώς μπορούν να προστατευτούν και να αναδειχτούν και πώς οι πολίτες μπορούν να συμβάλουν προς αυτήν την κατεύθυνση;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα απαντά το σεμινάριο που θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου, 6:00 μμ, στην αίθουσα της Λαχανογοράς του Δήμου Ηρακλείου.

Επιπλέον, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγρότοπων, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στον υγρότοπο «Λίμνη και Ποταμός Αλμυρού». Οι εκδηλώσεις αυτές απευθύνονται σε ενεργούς πολίτες που θέλουν να υποστηρίξουν δράσεις προστασίας και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στους υγρότοπους της Κρήτης.

Το Δίκτυο Παρακολούθησης της Κατάστασης των Υγρότοπων της Κρήτης υλοποιείται με την υποστήριξη του Συστήματος της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas), στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αποστολή Νερό».

Πληροφορίες για το εθελοντικό πρόγραμμα θα βρείτε στο
http://wwfaction.wordpress.com/2011/04/20/diktyo_ethelontwn/
<http://wwfaction.wordpress.com/2011/04/20/diktyo_ethelontwn/>

Περισσότερες πληροφορίες: Μαρία Νοΐδου, συντονίστρια εθελοντικών δράσεων
στην Κρήτη, WWF Ελλάς, τηλ: 2810 328019, [email protected]
<mailto:[email protected]>

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook