Τριγμούς στις τοπικές κοινωνίες της Ιεράπετρας και του Αγίου Νικολάου εξακολουθεί να δημιουργεί η δημοσιοποίηση του σχεδίου «Αθηνά» σύμφωνα με το οποίο τα ΤΕΙ που φιλοξενούνται στις περιοχές αυτές θα βάλουν «λουκέτο».

Μετά τις πρώτες αντιδράσεις που σημειώθηκαν στην Ιεράπετρα, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση του σχεδίου, κατά τη διάρκεια των οποίων παρέμειναν κλειστές οι δημοτικές υπηρεσίες ενώ υπάλληλοι του Δήμου ύψωσαν μαύρες σημαίες στο Δημαρχείο, έχει προγραμματιστεί κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την προτεινόμενη κατάργηση του Τμήματος Ιεράπετρας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013, στις 7 το απόγευμα.

Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί ο λαός του Δήμου, ο Μητροπολίτης και όλοι οι εμπλεκόμενοι αιρετοί, κρατικοί και ιδιωτικοί φορείς της Κρήτης, του Λασιθίου και της Ιεράπετρας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης αποφασίστηκε το πλαίσιο των κινητοποιήσεων που θα ακολουθηθούν δηλαδή:

1. Να υπάρξει επαφή του Δημάρχου με τη διοίκηση του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο, η οποία, όπως μας έχει διαβεβαιώσει ουδέποτε πρότεινε την κατάργηση του Τμήματος. Επομένως είναι λογικό να συμπαραταχθεί με το Δήμο , στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαβούλευσης, για την ανάκληση της συγκεκριμένης πρότασης.

2. Να επιδιωχθούν να υπάρξουν επαφές, στην Αθήνα, με τις ηγεσίες ή αρμόδια για την Παιδεία στελέχη των πολιτικών κομμάτων, ώστε να τους επισημανθεί η κατάφωρη αδικία σε βάρος της Ιεράπετρας, η οποία, ενώ προσφέρει τα μέγιστα στην εθνική οικονομία, αποστερείται την τρέχουσα περίοδο από Υπηρεσίες, οι οποίες λειτουργούσαν στην πόλη μας από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια ή και ακόμη νωρίτερα (Εφορία, Τελωνείο, ταμειακή Υπηρεσία ΟΤΕ, ΕΘΙΑΓΕ, Νοσοκομείο).

3. Να κληθεί ο λαός της Ιεράπετρας σε ενεργή και άμεση έκφραση της δυσφορίας και της αντιθέσεώς του στην επιχειρούμενη πολιτική, εξαιτίας της οποίας η Ιεράπετρα έχει τεθεί σε διωγμό, οι δε συνδημότες μας υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία καθημερινώς, κατά την άσκηση των δικαιωμάτων ή στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους.

Δείτε εδώ το κείμενο της πρόσκλησης

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση θα συζητηθούν επίσης η \”επιχειρούμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, αλλά και την κατάργηση ή υποβάθμιση κρατικών Υπηρεσιών της Ιεράπετρας και τις συνέπειές τους στην καθημερινή ζωή των πολιτών της Ιεράπετρας και στο μέλλον του τόπου\”.

Την ίδια ώρα προς δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζεται και ο Δήμος Αγίου Νικολάου προκειμένου να στείλει μήνυμα αντίδρασης για το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας.
Έτσι αποφασίστηκε, τη Δευτέρα να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου, στο οποίο προσκλήθηκαν, μεταξύ άλλων, να παραστούν οι βουλευτές και οι περιφερειακοί σύμβουλοι, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν προκειμένου ο Άγιος Νικόλαος να προασπίσει όπως τονίζεται «το δικαίωμα της ίσης μεταχείρισης, με τις άλλες τρεις πρωτεύουσες των νομών της Κρήτης, στην κατανομής πανεπιστημιακών σχολών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook