Τις ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις θα καλέσει να αναλάβουν ρόλο στην υπόθεση των ναυτεργατών ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου , Κωστής Μουσουρούλης. Αφού η ΠΝΟ δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του για να βρεθεί η χρυσή τομή, ο υπουργός κάλεσε τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας με το προεδρείου του οποίου θα συναντηθεί απόψε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο υπουργός αναμένεται να ζητήσει από τις ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις να καλέσουν τους ναυτικούς και να υπογράψουν ΣΣΕ και να αρχίσει η καταβολή μέρος των οφειλών προς τα πληρώματα που ξεπερνούν κατά περίπτωση τους τέσσερις μήνες.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι κάνει ό,τι μπορεί ώστε να υπάρξει εξομάλυνση στην ακτοπλοία αφού πιέζει την τρόικα να μειωθεί ο ΦΠΑ, έχει συζητήσει με τις τράπεζες που έχουν χορηγήσει δάνεια στις εταιρείες και τώρα θα ζητήσει από τους ακτοπλόους να κάνουν και εκείνοι την κίνησή τους.

Συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων για τρίτο 48ωρο, από τις 6 το πρωί της Δευτέρας ως τις 6 το πρωί της Τετάρτης, αποφάσισε η ΠΝΟ.

«Απεφασίσθη η σύμπτυξη κοινού μετώπου με εργαζόμενους άλλων κλάδων, οι οποίοι έχουν ήδη ταχθεί στο πλευρό των ναυτεργατών, όπως, τους εργαζόμενους στη ναυτιλία και στον τουρισμό, την Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών, την Ένωση Μονίμων Υπαλλήλων ΟΛΠ, τους Πλοηγούς, τους εργαζόμενους στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και άλλους, τους οποίους καλεί η ΠΝΟ σε κοινή σύσκεψη.

Ύστερα από τα παραπάνω, η Διοίκηση της ΠΝΟ απεφάσισε με μυστική ψηφοφορία την συνέχιση της απεργίας με 48ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 06.00 και με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσής της», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας

protothema.gr