Στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων είναι από την Τετάρτη το απόγευμα ο ηλεκτρονικός υπολογιστής από τον οποίο έγινε η επεξεργασία του cd με τα ονόματα των καταθετών της λίστας Λαγκάρντ.

Ο οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης πραγματοποίησαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης έφοδο στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να κατάσχουν τον επίμαχο ηλεκτρονικό υπολογιστή, καθώς και δύο ακόμα ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η επιχείρηση έγινε με άκρα μυστικότητα, ενώ ο οικονομικός εισαγγελέας συνοδευόταν από τον πρώην στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Γιώργο Αγγελόπουλο, το πρόσωπο δηλαδή εκείνο στο οποίο ο πρώην Υπουργός λέει ότι ανέθεσε την επεξεργασία του cd που έφτασε από τη Γαλλία προκειμένου να τον ενημερώσει για το συνολικό ποσό καθώς και για τα ονόματα των μεγαλύτερων καταθετών που βρίσκονταν στην λίστα. Ο κ. Αγγελόπουλος ήταν εκείνος, ο οποίος φέρεται να υπέδειξε στους οικονομικούς εισαγγελείς από ποιόν υπολογιστή έγινε η επεξεργασία και ακολούθησε η κατάσχεση το, προκειμένου να ερευνηθεί εξονυχιστικά με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων.

Την ίδια ώρα, σύγχυση συνεχίζει να επικρατεί σχετικά με την μορφή του ηλεκτρονικού αρχείου, το οποίο οι γαλλικές αρχές απέστειλαν στην χώρα μας το 2010. Μετά την αρχική του κατάθεση στην προανακριτική επιτροπή, από την οποία προέκυπτε ότι το cd που έφτασε στην Ελλάδα -από τις γαλλικές αρχές- το 2010 ήταν διαφορετικό -ως προς την μορφή του- από εκείνο που εστάλη στην χώρα μας εκ νέου πριν από μερικούς μήνες, ο στενός συνεργάτης του Γ. Παπακωνσταντίνου, κ. Αγγελόπουλος, φαίνεται να κάνει ένα βήμα πίσω, ανατρέποντας όσα είχε πει στην πρώτη του κατάθεση.

Αναλυτικά, κατά τη δεύτερη κατάθεση που έδωσε ενώπιον των βουλευτών την Τετάρτη το βράδυ ο κ. Αγγελόπουλος, αφού είδε το νέο υλικό που ήρθε από τη Γαλλία πριν από λίγους μήνες, φέρεται να υποστήριξε ότι «έχει την εντύπωση ότι το ηλεκτρονικό αρχείο έχει την ίδια μορφή με εκείνο που του είχε δώσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου το 2010», σημειώνοντας ότι δεν θυμάται καλά καθώς έχει περάσει αρκετός καιρός.

Πάντως, μέλη της προανακριτικής επιτροπής σημείωναν με νόημα ότι όταν κλήθηκε να επιδείξει τι ακριβώς του είχε ζητήσει ο πρώην Υπουργός να κάνει, έδειξε να δυσκολεύεται σαν να μην είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένος με το ηλεκτρονικό αρχείο.

Ο κ. Αγγελόπουλος έχει κληθεί να καταθέσει εκ νέου την Πέμπτη το πρωί στην προανακριτική επιτροπή.

 

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook