Πτώση της κυβέρνησης μέχρι το φθινόπωρο προβλέπει η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη, «εφόσον συνεχιστεί η πολιτική του συμβιβασμού με τις απαιτήσεις των δανειστών».

Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η κ. Κατσέλη προτείνει ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης από ευρύτερη συμπαράταξη προοδευτικών δυνάμεων.

Σχετικά με τα όσα ακούγονται περί ΣΥΡΙΖΑ, η πρώην υπουργός λέει ότι συνομιλεί με τον ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο προέδρου, ενώ αποκαλύπτει ότι το ΠΑΣΟΚ διερεύνησε την επιστροφή της, αλλά ήταν αρνητική.

Αναφορικά με τα όσα ακούγονται περί σχεδίου να μπει η Ελλάδα στο ΔΝΤ μέσω τεχνητής διόγκωσης του χρέους, η Λούκα Κατσέλη σημειώνει: «Κανένας σώφρων πολιτικός δεν θέλει να δει τη χώρα του σε καθεστώς επιτήρησης ή σε πρόγραμμα του ΔΝΤ. Αυτά είναι αστεία.

» Υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες. Επειδή ο κ. Σαμαράς δεν είχε ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο και ο κ. Βενιζέλος θέλει να αποποιηθεί τις δικές του ευθύνες, το ίδιο και η ΔΗΜΑΡ, έχουν κάθε κίνητρο και τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης να επικεντρώνουν τη συζήτηση στη συμμετοχή η μη του ΔΝΤ στο Μηχανισμό Στήριξης, στο πρώτο μνημόνιο, και όποτε δίνεται η ευκαιρία στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ το 2009!»

Για την ίδια το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί η συγκυβέρνηση αποδέχθηκε χωρίς καμία αντίρρηση ακόμα πιο σκληρά και αδιέξοδα μέτρα στο δεύτερο και το τρίτο μνημόνιο.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook