Το Γραφείο Πρακτικής, Άσκησης σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης και τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ.) του ΤΕΙ Κρήτης διοργανώνει μικρό κινηματογραφικό αφιέρωμα με θέμα τη "διαφορετικότητα".

Χώρος προβολής: ΤΕΙ Κρήτης, Φουαγιέ - Αμφιθέατρο "Εμμ. Σμυρνάκης". Ώρες προβολής: 17:00 - 19:00.

Στα πλαίσια του κινηματογραφικού αφιερώματος θα πραγματοποιηθούν τρεις κινηματογραφικές προβολές, που στοχεύουν στην προσέγγιση, την κατανόηση και την αποδοχή της "διαφορετικότητας".

Οι προβολές των ταινιών αποσκοπούν στο να αφυπνίσουν τους θεατές για τις αντιλήψεις και τα στερεότυπα που δημιουργούν τα γνωστά σε όλους μας «παραμορφωτικά γυαλιά», που διαστρεβλώνουν την εικόνα που έχουμε όλοι «Εμείς, οι Άλλοι», καλλιεργούν συγκεκριμένες συμπεριφορές του τύπου «Αυτοί, οι Άλλοι», υψώνουν τείχη και καταστρέφουν την μεταξύ μας επικοινωνία.

Μετά τις προβολές των ταινιών θα ακολουθεί συζήτηση -σύντομης διάρκειας-, με συντονιστές επαγγελματίες από την εκπαιδευτική - ακαδημαϊκή κοινότητα και το χώρο της ψυχικής υγείας.

Πιο συγκεκριμένα:

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013, προβολή της ταινίας "The company men" (σκηνοθ. John Wells), συντονίζει η Αγγελική Ζαχαράτου - Τζιρίτα, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/θμιας Εκπαίδευσης.

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013, προβολή της ταινίας "The beaver" (σκηνοθ. Jodie Foster), συντονίζει ο Ευτύχιος Μιχελαράκης, Κλινικός Ψυχολόγος, τ. Καθηγητή Σ.Ε.Υ.Π - Τ.Ε.Ι. Κρήτης.

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013, προβολή Διεθνούς Φεστιβάλ "Ντοκιμαντερ και Αναπηρία" (Emotion Pictures), συντονίζει η Ελένη Αρμάου, Φιλόλογος Ειδικής Αγωγής Δ/θμιας Εκπαίδευσης.