Τελευταία ενημέρωση: 12:25

Eπαγγελματίες φαίνεται πως κρύβονται πίσω από τα διαδοχικά κρούσματα κλοπών ρεύματος σε ολόκληρη την Κρήτη.

Το φαινόμενο έχει παρουσιάσει τεράστια έξαρση τους τελευταίους μήνες και όπως τονίζει μιλώντας στο flashnews.gr ο τεχνικός της ΔΕΗ Γιάννης Βρέντζος πλέον έχει σφίξει ο κλοιός με αποτέλεσμα να εντοπίζονται οι δράστες. 

''Μέσα από τους υπολογιστές βρίσκουμε σε ποιες περιπτώσεις, υπάρχει ενδεχόμενο ρευματοκλοπής. Ειδικά συνεργεία παρακολουθούν το θέμα και πρέπει να σας πω ότι πιάνονται 2-3 ανά ημέρα στην Κρήτη. Το τελευταίο εξάμηνο έχουν εντοπιστεί 100 (!) άτομα σε όλο το νησί.'' 

Πίσω από τον τρόπο που δρουν εκείνοι που επιλέγουν το δρόμο της κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος, πιθανότατα κρύβονται και επαγγελματίες ηλεκτρολόγοι, καθώς η διαδικασία σε κάποιες περιπτώσεις απαιτεί και ειδικές γνώσεις του αντικειμένου.

Την ώρα μάλιστα που γράφονταν αυτό το άρθρο κλιμάκια της ΔΕΗ εντόπισαν στα Μάταλα τέσσερις περιπτώσεις, η μια εκ των οποίων αφορά μικρή ξενοδοχειακή μονάδα, ενώ στις υπόλοιπες τρεις πρόκειται για καταστήματα.

Οι τεχνικοί της ΔΕΗ δεν προλαβαίνουν να ελέγχουν σημεία στα οποία γίνεται κλοπή αφού, τα ακριβά τιμολόγια οδηγούν πολίτες και ειδικά επαγγελματίες στην... παρανομία.

flashnews.gr/Ρ. Βουρεξάκη