«Από όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε να κάνουμε η πιο σημαντική ίσως είναι η αγροτική. Αυτή θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα αναβαθμίσει και την ποιότητα πολλών άλλων κλάδων όπως είναι ο τουρισμός» τόνισε ο πρωθυπουργός σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Την ανάγκη να κρατηθεί όρθιος ο αγροτικός κόσμος επεσήμανε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς - στην προ ημερησίας συζήτηση που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα στον αγροτικό τομέα - τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι αγρότες πρέπει να είναι οι πρωταγωνιστές του νέου παραγωγικού αναπτυξιακού μοντέλου. «Από όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε να κάνουμε η πιο σημαντική ίσως είναι η αγροτική. Αυτή θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα αναβαθμίσει και την ποιότητα πολλών άλλων κλάδων όπως είναι ο τουρισμός» τόνισε ο πρωθυπουργός σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Ο κ. Σαμαράς έδωσε έμφαση στην ποιότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και στην προώθησή τους στο εξωτερικό. «Είμαστε η πατρίδα της μεσογειακής διατροφής και δεν είδαμε ελληνικά προϊόντα να προωθούνται εντός και εκτός συνόρων με τον τρόπο που θα έπρεπε» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Το δημοσιονομικό έλλειμμα θα το εξαλείψουμε από τη κρίση όμως αν δεν αλλάξουμε το παραγωγικό μας μοντέλο δεν θα βγούμε».


kathimerini.gr