Από το απόγευμα της Δευτέρας τα κορίτσια του ΑΟΧ έβαλαν στην τροπαιοθήκη τους το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους στον μόλις δεύτερο χρόνο ίδρυσης της ομάδας. Με κάθε επισημότητα και με άριστη οργάνωση η γυναικεία ομάδα του ΑΟ Χανιά πραγματοποίησε την φιέστα της στην Μ. Ελιά, στην οποία συμμετείχε με επιτυχία η ομάδα των δημοσιογράφων.

 

Αν και σημασία είχε η γιορτή των κοριτσιών δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι και η διαιτησία αλλά και κάποιοι δημοσιογράφοι έβαλαν το… χεράκι τους για να «γλιτώσει» την ήττα ο ΑΟΧ και να ισοφαρίσει προς το τέλος. Πάντως το παιχνίδι και το τελικό, αν και «πλασματικό», 2-2 αντάμειψε όσους βρέθηκαν στο γήπεδο για να τιμήσουν τα κορίτσια, αφού και η ομάδα των Μ.Μ.Ε στάθηκε στο ύψος της και παρά τα κακεντρεχή σχόλια πριν το ματς κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις.

 

 

«Μαγική» εικόνα το ημίχρονο!!

 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα των δημοσιογράφων να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση και με τον δαιμόνιο Μάλλα να «οργώνει» από τα αριστερά κατάφεραν να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες αλλά τα χαλούσαν στο… τελείωμα των φάσεων. Αναμφισβήτητα μοιραίος ο Χόμπης, που… σπατάλησε τέσσερις κλασικές ευκαιρίες. Σαν να μην έφτανε αυτό τα κορίτσια πέτυχαν το γκολ στο 30’ με την Μαυροματίδη να σκοράρει από εμφανή θέση οφσάιντ και να οδηγεί τον ΑΟΧ με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.

 

Με πέναλτι-«φάντασμα»!

 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δημοσιογράφοι κατάφεραν και έφεραν… τούμπα το παιχνίδι. Αρχικά ισοφάρισαν με πέναλτι, που ούτε ο προπονητής τους (!) δεν θα έδινε, φέρνοντας μνήμες από Ολλανδία του ’70 και Κρόιφ, Νέσκενς στην εκτέλεση με τον Νίτσε να το εκτελεί με πάσα και τον Χόμπη (επιτέλους!) να σκοράρει. Ο ίδιος παίκτης λίγο αργότερα έκανε το 1-2 αλλά οι γυναίκες του ΑΟΧ ισοφάρισαν λίγο πριν το τέλος με την Μανωλίτση να εκμεταλλεύεται λάθος στην άμυνα. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα λόγω αποβολής του Φουντουλάκη ενώ το ματς ολοκληρώθηκε με τον ίδιο να σώζει την ομάδα του από το γκολ διώχνοντας, ολίγον παράνομα, στην γραμμή στις καθυστερήσεις. Πολλά παράπονα για την φάση αυτή έχουν τα κορίτσια του ΑΟΧ αλλά και οι δημοσιογράφοι ετοιμάζουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανακοίνωση για την διαιτησία διαμαρτυρόμενοι για το πρώτο γκολ, την αυστηρή αποβολή και κάποιες ακόμα φάσεις, την αιφνίδια αλλαγή διαιτητών, αλλά και για να ευχαριστήσουν για το πέναλτι!!!

 

Διαιτητής ήταν ο Δρακακάκης με βοηθούς τον Κασσελάκη και τον Καλφάκη και 4ο τον Μαραγκάκη. Παρατηρητής του αγώνα ήταν ο κ. Ντινιόζος. Γιατρός του αγώνα, αλλά και στα περισσότερα παιχνίδια των γυναικών του ΑΟΧ, ήταν η Στέλλα Μπλαζάκη.

 

 

Γυναίκες ΑΟΧ (Μάνος Βεργανελάκης): Γιακουμάκη, Νένκοβα, Μαυροματίδη, Αγγελάκη, Μπραουδάκη, Γιαννούτσου, Μαραγκουδάκη, Σαρρή, Στεφανουδάκη, Καραμουσαδάκη, Μανωλίτση. Έπαιξαν ακόμα οι Μανιά, Κελάκη, Καβράκη, Μανουσάκη, Κατσουλάκη και Βερυκάκη.

 

Δημοσιογράφοι Χανίων – Ρεθύμνου (Λευτέρης Αντωνακάκης): Φιλικόζης, Μόσχος, Καπριδάκης, Πανταζής, Ζήκας, Σταυρουλάκης, Δρακάκης, Φουντουλάκης, Μάλλας, Νίτσε, Χόμπης. Έπαιξαν και οι Σπυριδάκης, Βαϊδάκης, Σκουλούδης, Γαβράς και Αντωνακάκης ενώ ηθική υποστήριξη από τον πάγκο παρείχαν οι Νομικός και Σταράς. Ακόμα το παρόν έδωσε και ο Ντουντουνάκης.

 

 

Η ώρα της στέψης

 

Μετά την λήξη ακολούθησε η γιορτή των κοριτσιών που έστησαν χορό στο κέντρο του γηπέδου πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την ψυχή τους και γνωρίζοντας την αποθέωση. Οι κόποι μιας χρονιάς ανταμείφθηκαν για την ομάδα του Μάνου Βεργανελάκη, που κατέκτησε το πρωτάθλημα μαθηματικά μια αγωνιστική πριν το τέλος και έβαλε πλώρη για την Β’ Εθνική. Ευχή όλων του χρόνου τέτοια εποχή να επαναληφθεί παρόμοιο παιχνίδι για να γιορταστεί η άνοδος στα… σαλόνια της Α’ Εθνικής. Οι βάσεις έχουν μπει, προοπτικές και βλέψεις υπάρχουν και τα… «μπλε» κορίτσια έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους. Όταν έφτασε η ώρα της στέψης και η αρχηγός Αργυρώ Καραμουσαδάκη ύψωσε στον ουρανό της Μ. Ελιάς το τρόπαιο του πρωταθλητή έγινε χαμός στο γήπεδο, ενώ τα κορίτσια άναψαν μέχρι και καπνογόνο πανηγυρίζοντας έξαλλα την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Γ’ Εθνική και της ανόδου. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων, Γιώργος Βούρβαχης, έκανε την απονομή του κυπέλλου στην αρχηγό της ομάδας, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Λειψάκης, μοίρασε τα μετάλλια στις πρωταθλήτριες. Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο παπα-Γιάννης Καραμουσαδάκης, «ψυχή» της ομάδας, που ευχαρίστησε όσους τίμησαν την ομάδα, τους «Blue Boys», αλλά και τους χορηγούς με πρώτη και κύρια την μεγάλη Ναυτιλιακή Εταιρεία, ΑΝΕΚ LINES κι επίσης τους μεγάλους συμπαραστάτες Ηλία και Γιάννη Αγγελάκη. Μάλιστα δόθηκαν τιμητικές πλακέτες στους χορηγούς. Βροντερό παρόν έδωσαν οι «Blue Boys», που στήριξαν όλη την χρονιά τα κορίτσια του ΑΟΧ. Όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου όπου ευελπιστούν να πανηγυριστεί ακόμα μια άνοδος.

 

 

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook