Τίποτα δε μπόρεσε να αποτρέψει τη ληστεία! Ούτε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, ούτε ο συναγερμός και η σιδερένια πόρτα με τους ατσαλένιους σύρτες που είχε τοποθετήσει μία 76χρονη γυναίκα από τη Μεσαρά Ηρακλείου για να προστατευτεί η ίδια και η περιουσία της από τους κακοποιούς δεν είχαν το αποτέλεσμα που επιθυμούσε όταν κατασκεύαζε το σπίτι- «φρούριο» .

Τρεις τουλάχιστον βρήκαν τον τρόπο για να… εισβάλουν στο απόρθητο κάστρο της ηλικιωμένης συνταξιούχου από τον οικισμό Μαστραχιανά που βρίσκεται κοντά στον Ζαρό από όπου και της αφαίρεσαν 35 χιλιάδες ευρώ!

Η ίδια παρά την ηλικία της έλαβε όλα τα μέτρα για να κοιμάται ήσυχη στο απομακρυσμένο χωριουδάκι που επέλεξε να ζήσει επιστρέφοντας από τη Γερμανία όπου εργαζόταν. Οι ληστές όμως που την επισκέφτηκαν μπόρεσαν να μπουν στο σπίτι της σκάβοντας μία τρύπα από διπλανό ακατοίκητο οίκημα και με τη μέθοδο του ριφιφί εισέβαλαν στο εσωτερικό του σπιτιού της.

Η 76χρονη όπως αναφέρει η \’Πατρίδα\’ χθες τα ξημερώματα όταν αντιλήφθηκε την παρουσία των τριών ληστών προσπάθησε να καλέσει σε βοήθεια, όμως οι μεσαίου αναστήματος άνδρες που είδε μπροστά της «φάντη μπαστούνι» τη φίμωσαν με ένα σεντόνι και με μονωτική ταινία τής έδεσαν τα χέρια και τα πόδια προκειμένου να αλωνίσουν με την άνεσή τους στο σπίτι της.

Οι δράστες γνώριζαν προφανώς ότι η 76χρονη προστατεύεται με όλα τα σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας και γι’ αυτό το λόγο επέλεξαν να σκάψουν ένα χοντρό τοίχο από πέτρα μέχρις ότου «εισβάλουν» στο εσωτερικό της οικίας της.
Το σπίτι όταν πήγαν οι αστυνομικοί έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο. Τα πάντα είχαν ψαχτεί από τους κουκουλοφόρους ληστές, οι οποίοι βρήκαν σύμφωνα με πληροφορίες 35 χιλιάδες ευρώ που ήταν καλά κρυμ- μένα από την 76χρονη. Δεν κατάφεραν να βρουν άλλες 30 χιλιάδες ευρώ που είχε στο σπίτι της η ηλικιωμένη.

Επίσης οι δράστες πήραν μαζί τους και το υλικό που είχαν καταγράψει οι κάμερες όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί που το αναζήτησαν βλέποντας τις δύο κάμερες που βρίσκονταν εξωτερικά της οικίας της.

Η τρύπα στον τοίχο από το ριφιφί δεν είχε βρεθεί με την πρώτη εξερεύνηση του χώρου. Χρειάστηκε να ψάξουν ξανά οι άνδρες του Α.Τ Μοιρών για να καταλήξουν στο διπλανό εγκαταλελειμμένο κτίριο που χρησιμοποίησαν οι ληστές. Έτσι αρχικά υπήρχε η εντύπωση ότι οι δράστες αφού δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στο χώρο μπήκαν με κλειδί δικό τους μέσα στο σπίτι, άρα επρόκειτο για γνωστά πρόσωπα στην ηλικιωμένη. Όμως η αποκάλυψη του ριφιφί άλλαξε τα δεδομένα, όχι όμως και την υποψία των αστυνομικών ότι οι ληστές γνώριζαν ότι 76χρονη έκρυβε στο σπίτι της έναν μικρό θησαυρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια ανέφερε στους αστυνομικούς ότι άκουσε γύρω στα μεσάνυχτα της Κυριακής περιέργους θορύβους στον τοίχο, αλλά δεν έδωσε σημασία. Νόμιζε ότι ήταν ποντίκια από το διπλανό σπίτι και συνέχισε τον ύπνο της. Περίπου δύο ώρες μετά ξύπνησε από το θόρυβο που προκάλεσε η παρουσία των ληστών, οι οποίοι με ένα φακό στο χέρι τής επιτέθηκαν και τη φίμωσαν. Ο ένας εξ αυτών της είπε δύο τρεις κουβέντες αναφορικά με το πού βρίσκονται τα χρήματα, ενώ της ζήτησε να κάνει ησυχία. Στην 76χρονη φάνηκε ότι η προφορά τους δεν ήταν ξενική, έμοιαζε με ντόπιου, όμως δεν μπορεί να είναι απολύτως σίγουρη, λόγω και της κακής ψυχολογικής κατάστασής της εκείνη τη στιγμή.

Η 76χρονη κατάφερε να βγάλει αρχικά από το στόμα της το σεντόνι που είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες για να μη φωνάζει. Στη συνέχεια έλυσε και τα χέρια της που ήταν δεμένα με μονωτική ταινία, δεν μπόρεσε όμως να λύσει τα πόδια της που ήταν σφιχτά δεμένα. Έβαλε τις φωνές και τις εκ- κλήσεις της για βοήθεια άκουσαν γείτονες που μπόρεσαν να μπουν στο σπίτι και να τη λύσουν, ενώ στη συνέχεια πήγε στην Αστυνομία όπου κατήγγειλε τη σε βάρος της ληστεία.

Πηγη Πατρις Θ.Περβολαράκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook